ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΑΠΟ ΑΜΑΖΟΝΙΟ ΕΦΕΡΕ Ο ΖΟΥΜΠΑΣ

9Διαβάζω στο respentza.blogspot.gr, πως εκπρόσωποι των αυτοχθόνων του Αμαζονίου και του Δικτύου Ευρωπαϊκών Δήμων «Συμμαχία για το Κλίμα» που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, θέλησαν να «δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται στις Σκουριές»!!! και εξέφρασαν στο Δήμο Αριστοτέλη αυτή τους την επιθυμία, η οποία και πραγματοποιήθηκε.

Έτσι, την Τρίτη 18-10-2016 επισκέφθηκαν το Δήμο Αριστοτέλη ο κ. Maximiliano Correa Menezes, επικεφαλής του Συντονιστικού φορέα των Οργανισμών Αυτοχθόνων στη Βραζιλιάνικη Αμαζονία (Ρίο Νέγκρο), η κ. Carla de JesusDias, βιολόγος – ανθρωπολόγος από το Βραζιλιάνικο Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Κοινωνικών θεμάτων που συνεργάζεται με ομάδες αυτοχθόνων του Ρίο Νέγκρο και η κ. Sara Schmitt Pacifico από τη Συμμαχία για το Κλίμα (ClimateAllianceGermany), ένα δίκτυο Ευρωπαϊκών Δήμων που συνεργάζονται με αυτόχθονες πληθυσμούς των τροπικών δασών του Αμαζονίου.

Στη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Δήμο Αριστοτέλη, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους του Δήμου επισκέφθηκαν τις Σκουριές όπου «ενημερώθηκαν αλλά και διαπίστωσαν από μόνοι τους το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται στον Κάκαβο»!!!

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Αριστοτέλη, Γιώργο Ζουμπά, Δημοτικούς Συμβούλους και εκπροσώπους Φορέων της περιοχής. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα του Δήμου «με ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες που βρίσκονται σε εξέλιξη και στις προσπάθειες και ενέργειες που καταβάλλονται από το Δήμο για τον περιορισμό και τη μη επέκτασή τους». Οι επισκέπτες, ιδιαίτερα ο κ. MaximilianoCorreaMenezes, περιέγραψαν τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Αμαζονίου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτόχθονες πληθυσμοί και τους κινδύνους που διατρέχουν οι ίδιοι αλλά και τα δάση του Αμαζονίου από τα οποία επηρεάζεται το κλίμα του πλανήτη. Όπως τόνισε ο κ. Menezes, πέραν των άλλων, «σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται στο περιβάλλον του Αμαζονίου και από εξορυκτικές δραστηριότητες». Από τη συζήτηση προέκυψε ότι οι κάτοικοι διαφόρων περιοχών της Γης αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι πολυεθνικές εταιρείες, με στόχο τη ληστρική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, είναι οι ίδιες σε κάθε γωνιά της πλανήτη.

Τα είπαμε, τα συμφωνήσαμε… Δεν πέρασε βέβαια από το μυαλό κανενός να ξεναγηθούν οι «αυτόχθονες του Αμαζονίου» στα μεταλλεία… Ούτε βέβαια οι ίδιοι το ήθελαν, αφού «ενημερώθηκαν» πλήρως από το επιτελείο του Ζουμπά…

Επίσης, φοβερός ο παραλληλισμός της καταστροφής του Αμαζονίου, με τις Σκουριές… Υποθέτω αυτή η θεωρία απευθύνεται στους ντόπιους antigold ιθαγενείς…