Ν. ΤΟΣΚΑΣ: “ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ Α.Τ. ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ” – Γ. ΒΑΓΙΩΝΑΣ: “ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΦΑΓΗ ΑΝ ΠΑΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ”

astynomiko-tmima-870x480Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα ελέχθησαν κατά τη διάρκεια της επερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Χαλκιδικής με τη ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς προς τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης Νίκο Τόσκα, αναφορικά με την σχεδιαζόμενη υποβάθμιση του αστυνομικού τμήματος της Αρναίας και την μετατροπή του σε σταθμό.

Ο κ. Τόσκας υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής απόφασης να μετατραπεί το τμήμα της Αρναίας σε σταθμό με στόχο της επαναλειτουργία του τμήματος της Ιερισσό στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της αστυνομίας.

Παράλληλα επισήμανε ότι αυτό αποτελεί κοινωνική απαίτηση, καθώς είναι προϊόν διαβούλευσης με τοπικούς διοικητικούς παράγοντες, παράγοντες της αστυνομίας και συνδικαλιστές.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι το τμήμα της Αρναίας και ως σταθμός θα διατηρήσει τη δύναμη που έχει τώρα σε προσωπικό και φτάνει τα 12 άτομα.

Από την άλλη πλευρά, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι με την κατάργηση του Α.Τ. Αρναίας, μια τεράστια περιοχή της  Β. Χαλκιδικής θα μείνει χωρίς αστυνόμευση.

Ταυτόχρονα υπενθύμισε στον κ. Τόσκα, ότι το κλείσιμο του τμήματος της Ιερισσού δεν ήταν αποτέλεσμα κυβερνητικής απόφασης ή επιλογής, αλλά πρακτικής κάποιων θερμοκέφαλων που λυμαίνονται την περιοχή με αφορμή την ένταση που υπάρχει σχετικά με την επένδυση χρυσού, τα μεταλλεία.

Επιπλέον, ο κ. Βαγιωνάς φάνηκε να φοβάται τα πολύ χειρότερα σε περίπτωση που τμήμα της Ιερισσού ανοίξει με αστυνομικούς που υπηρετούν τώρα στην Αρναία, ιδίως όταν ανακοινωθούν οι αποφάσεις των εκκρεμουσών δικών που αφορούν κακουργηματικές πράξεις, που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια.

“Θα γίνει σφαγή, αν υπάρχουν αστυνομικοί από την Αρναία στην Ιερισσό και θα έχετε πολιτική ευθύνη” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαγιωνάς δηλώνοντας ταυτόχρονα την επιθυμία οι δικαστικές αποφάσεις σε βάρος των κατηγορουμένων να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Δείτε εδώ το βίντεο από τη συζήτηση στη βουλή.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 16/9/2016]