Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ…

stoes-olymp-20150525-005Μετά από 7 μήνες, ο Ριζοσπάστης «ανακάλυψε» την επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός, η οποία εξασφαλίζει «εργασιακή ειρήνη» στην επιχείρηση, προς όφελος τόσο της εργοδοσίας όσο και των εργαζομένων.

Σε άρθρο με τον… αγωνιστικό τίτλο «Εργαζόμενοι δεμένοι χειροπόδαρα στους στόχους της εργοδοσίας» (!!!), μας μιλάει για την ανακοίνωση της «Τ.Ο. Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ», με την οποία το κόμμα καλεί τους εργαζόμενους στα μεταλλεία και το λαό της περιοχής «να γυρίσουν την πλάτη στα συμφέροντα της εταιρείας, στην πολιτική και στα κόμματα που θυσιάζουν τα λαϊκά συμφέροντα, παραδίδουν τη λαϊκή περιουσία, βάζουν σε κίνδυνο το περιβάλλον»!!!.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα: «Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου θα πρέπει να γίνεται σε όφελος του λαού και όχι για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου, στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Μόνο αυτός ο τρόπος ανάπτυξης που προϋποθέτει η εργατική τάξη να πάρει στα χέρια της την εξουσία μπορεί να διασφαλίσει συνδυασμένα: Την ανάπτυξη της μεταλλευτικής βιομηχανίας, την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και των δυνατοτήτων της χώρας. Τη διασφάλιση της δουλειάς, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Την προστασία του περιβάλλοντος και τη συνδυασμένη ανάπτυξη και των άλλων τοπικών οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία, η μεταποίηση, ο τουρισμός. Τη διασφάλιση των συμφερόντων όλων των κατοίκων των περιοχών της μεταλλευτικής δραστηριότητας, ολόκληρου του λαού».

Εντάξει κατάλαβα… Αν πάρει στα χέρια της της εξουσία η εργατική τάξη (!!!) όλα θα πάνε καλά: Περιβάλλον, εργασιακά, γεωργία, κτηνοτροφία, τουρισμός, αλιεία… Ενώ τώρα πάνε κατά διαόλου, επειδή υπογράφηκε συλλογική σύμβαση «εργασιακής ειρήνης»…

Υπάρχουν στ’ αλήθεια οι άνθρωποι που τα γράφουν και άλλοι που τα πιστεύουν αυτά;;;;