Η ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΤΗΞΗ KAI H ΞΑΦΝΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ “3 AND THE KOUKOS BAND” (ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ)

ausmelt-720x431Την μέρα  (05/07/2016) που το ΥΠΕΝ επέστρεψε στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός την τεχνική μελέτη της μεταλλουργικής μονάδας που είναι να κατασκευαστεί στην περιοχή Μάντεμ Λάκκος, το «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» και τα παπαγαλάκια έστησαν πανηγυρικό χορό.

Προεξοφλούσαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης,  ότι αυτή η απόφαση σήμαινε το οριστικό τέλος της μεταλλευτικής επένδυσης στην ΒΑ Χαλκιδική.

Μάλιστα ήταν τόσο σίγουροι ότι μέσα στο χρονικό διάστημα των δύο μηνών που δόθηκε από την πολιτεία στην Ελληνικός Χρυσός, η επενδύτρια εταιρεία δεν θα μπορούσε καν να αποδείξει ή να αιτιολογήσει επαρκώς στο υπουργείο την επιστημονική ορθότητα και τεχνική εφαρμογή της μεταλλουργικής μεθόδου της ακαριαίας τήξης.

Γεγονός που, κατά τους ευσεβείς πόθους τους, θα οδηγούσε και στην οριστική καταγγελία της σύμβασης και ματαίωση της επένδυσης στις 5 του τρέχοντος μηνός. Το πολύ την επομένη της ημερομηνίας αποστολής της οφειλόμενης απάντησης της Ελληνικός Χρυσός προς το ΥΠΕΝ.

Δυστυχώς, για τους “3 and the koukosband” και πάλι έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους.

Έχουμε 23 Σεπτεμβρίου. Η Ελληνικός Χρυσός έστειλε την απάντηση της στο υπουργείο, ενώ οι ίδιοι έχουν σιωπήσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και η Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία συνηθίζει να χρησιμοποιεί οξείς τόνους, όταν μιλάει για την μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική, σε δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα “Μακεδονία” (δες εδώ) ήταν πολύ προσεκτική επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

«Η εταιρεία με την εκπνοή της προθεσμίας την προηγούμενη εβδομάδα έστειλε στο υπουργείο τις απαντήσεις της, οι οποίες αξιολογούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.» τόνισε η βουλεύτρια Χαλκιδικής.

Μήπως όμως τα ίδια και παρόμοια δεν ζήσαμε, όταν το antigoldgr.org “χτυπιόταν”, ότι στις Σκουριές, αντί για την πυρομεταλλουργική μέθοδο, η επενδύτρια εταιρεία παράγει ήδη χρυσό με την υδρομεταλλουργική μέθοδο της “εκχύλισης σε σωρούς” (heap leaching);

Μήπως και τότε οι υπάλληλοι της επιθεώρησης μεταλλείων Βορείου Ελλάδος δεν έτρεχαν στις Σκουριές για να βρουν κυάνιο και άλλα παράνομα και… εξωσυμβατικά, που τους έλεγε η αμφιλεγόμενη ΜΚΟ ότι σίγουρα υπάρχουν;

Μήπως και τότε δεν προεξοφλούνταν το τέλος της επένδυσης; Μήπως και τότε όταν αποδείχτηκε ότι οι «καταγγελίες» τους ήταν φούσκες δεν σώπασαν μέχρι την επόμενη… ατράνταχτη αερολογία τους με σκοπό να φρενάρουν χρονικά την επένδυση; (Πατήστε ΕΔΩ και πηγαίνετε στη σελίδα 60 για να καταλάβετε τι ζούν όσοι ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης ασχολούνται με τις καταγγελίες του “παρατηρητήριου…” )

Τα ερωτήματα είναι σαφή και εύλογα: Τελικά, ποιος δουλεύει ποιόν; Οι antigold το υπουργείο και ολόκληρη την κοινωνία; Η εταιρεία τους antigold και την κοινωνία; Ή το υπουργείο όλους τους παραπάνω;

Ίδωμεν…

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 26/9/2016]