Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ… ΘΙΧΤΗΚΕ!

zoumpas1Ενοχλήθηκε η … «πολιτική ηγεσία του Δήμου Αριστοτέλη», όπως αυτοαποκαλείται ο κος Ζουμπάς, από την ανακοίνωση του Προέδρου Τ.Κ. Στρατονίκης κου Μαρκογιαννάκη για όσα έλαβαν χώρα στη λαϊκή συνέλευση στα τέλη του περασμένου μήνα.

Ήταν τόση η ενόχληση, που μπήκαν στο τραπέζι και επιχειρήματα τύπου «γιατί δεν φοράς το κράνος σου…», εκ μέρους του δήμου, όπως θα διαπιστώσετε από το κάτωθι απόσπασμα της ανακοίνωσης στον ιστότοπο του δήμου:

«[…] Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Στρατονίκης, που με περισσή ευαισθησία υπερασπίζεται τον θεσμό των λαϊκών συνελεύσεων, ως «ύψιστη  Δημοκρατική διαδικασία ενημέρωσης των κατοίκων του κάθε χωριού», δεν πράττει όμως το ίδιο και με τις θεσμοθετημένες αρμοδιότητές του, καθώς, όπως προκύπτει από έρευνα του αρχείου του Δήμου μας, το Τοπικό Συμβούλιο Στρατονίκης συνεδρίασε – από το Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα Δημοτική Αρχή- τρείς φορές εντός του έτους 2014, έξι φορές εντός του έτους 2015 και μόλις μία φορά το έτος 2016, (μέχρι τις 31/05/2016), αντί της μίας φοράς το μήνα που προβλέπεται από τον Νόμο. Είναι δε τόσο απαρέγκλιτος ο σεβασμός στους θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες από τον κ. Πρόεδρο, που τα Πρακτικά των Τοπικών Συμβουλίων, οι συνεδριάσεις των οποίων οφείλουν να είναι δημόσιες και να αποτελούν σημείο ενημέρωσης και διαλόγου των πολιτών, έχουν να κοινοποιηθούν στον κ. Δήμαρχο και τις Υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να λάβουν γνώση και να προχωρήσουν σε ενδεχόμενες ενέργειες, από το τέλος του 2014».

Στη μακροσκελή ανακοίνωση, η οποία ξεπερνάει τις 2.300 (!) λέξεις, γίνεται μια προσπάθεια μέσα από την ακατάσχετη φλυαρία και το χωρίς ειρμό, αρχή και τέλος, κείμενο, να υποστηριχθούν οι ενέργειες Μίχου και Ζουμπά για το «καλό» του χωριού, να δειχθεί πόσο «ενδιαφέρεται» η σημερινή δημοτική αρχή, και να αποδειχθεί αναποτελεσματικός ο κοινοτάρχης… Επίσης φαίνεται η αγωνία του συντάκτη μη τυχόν και ξεθυμάνειτοπερίφημο επιχείρημα για τις ρωγματώσεις στην περιοχή για τις οποίες φταίει –φυσικά-, η εξόρυξη…

Το αποκορύφωμα, και το πλέον γελοίο σημείο, είναι όμως το τέλος της «επιπληκτικής» ανακοίνωσης… Διαβάστε, παρακαλώ:

«[…] Κατόπιν τούτων, θα συστήναμε στον κ. Πρόεδρο του οικισμού Στρατονίκης να σταματήσει να προκαλεί και να θέτει εαυτόν στην υπηρεσία μικροπολιτικών τακτικών και αλλότριων συμφερόντων προς τον κόσμο που τον εμπιστεύτηκε και τον εξέλεξε στη θεσμική θέση που βρίσκεται σήμερα και με αίσθημα ευθύνης να ενσκήψει ουσιαστικά και ειλικρινά στα προβλήματα που απασχολούν τον οικισμό, συνεργαζόμενος με τη Δημοτική Αρχή και το καθ’ ύλην αρμόδιο πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό του Δήμου, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».!!!

Ε, να κατηγορεί ο κος Ζουμπάς κάποιον πως «θέτει εαυτόν στην υπηρεσία μικροπολιτικών τακτικών και αλλότριων συμφερόντων προς τον κόσμο που τον εμπιστεύτηκε και τον εξέλεξε στη θεσμική θέση που βρίσκεται σήμερα», εκτός από γελοίο, είναι και οξύμωρο… Να έχουμε και το «γνώθι σ’αυτόν»…