Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΗ ΜΑΡΙΟΥ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ ΤΖΑΜΙ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΧΡΙ 25/9

001 (1)“Τα 700 ονόματα του θεού”, η έκθεση του Πολυγυρινού εικαστικού Μάριου Σπηλιόπουλου, εγκαινιάσθηκε το βράδυ του Σαββάτου 6/8 στο Γυαλί Τζαμί. Η πρωτότυπη έκθεση θα παραμείνει στο χώρο του μνημείου έως τις 25 Σεπτεμβρίου για τον κόσμο που θα θέλει να την επισκεφθεί.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων μίλησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Γ. Βαρουδάκης, σημειώνοντας πως αυτές τις ημέρες στα Χανιά εκθέτουν τρεις καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών “φέρνοντας ένα άλλο κλίμα στην πόλη μας” ενώ στη σπουδαιότητα της έκθεσης στάθηκε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Β. Περράκη.

Από τη μεριά του ο Μάριος Σπηλιόπουλος,αφού αφιέρωσε την έκθεσή του σε όλα τα παιδιά των Χανίων και σε όλα τα παιδιά του κόσμου, σημείωσε πως “αυτά τα έργα ούτε έρχονται από τον ουρανό, ούτε γίνονται από μόνα τους. Εκτός από τον καλλιτέχνη πρέπει να υπάρχουν συνέργειες και σε αυτήν την έκθεση υπήρχαν συνέργειες”.

Τέλος,ο επιμελητής της έκθεσης Γιώργος Αυγέρος στάθηκε στη “δυναμικότητα του έργου, που ακόμα και λίγο πριν ξεκινήσει η έκθεση γίνονταν αλλαγές”.

Το παρόν στα εγκαίνια έδωσαν ο δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκας, ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ Χανίων και αντιδήμαρχος Μ. Βλαχάκης, καθώς και αρκετός κόσμος.