ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ… ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΙ

aerodromio«Κύριε διευθυντά,

Διακαής επιθυμία της κυβέρνησης και όλων όσων παροικούν την Ιερουσαλήμ (Ελλάδα) είναι να πλημμυρίσουν τη χώρα οι επενδύσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το καλό της Ελλάδας. Αλλά πώς είναι δυνατόν να συμβεί αυτό, όταν οι υπουργοί της κυβέρνησης υποθάλπουν απεργίες.

Ο τουρισμός θεωρείται η μεγάλη πηγή συναλλάγματος. Χαιρόμαστε να έρχονται τα κρουαζιερόπλοια στην Ελλάδα και κυρίως στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Αλλά εκεί οι τουρίστες αντιμετωπίζονται ως ανεπιθύμητοι, λόγω της απεργίας των λιμενεργατών των δύο λιμένων, καθ’ υπόδειξη και με την ευχή του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας.

Τα κρουαζιερόπλοια προσεγγίζουν πολλά νησιά της χώρας μας, αλλά η κυβέρνηση με την αύξηση του ΦΠΑ τα καθιστά απρόσιτα. Μέσα στο κατακαλόκαιρο τα εργατικά συνδικάτα (ΔΕΗ, ΓΣΕΕ, Ξενοδοχοϋπάλληλοι) με απεργίες προσπαθούν να διεκδικήσουν αμοιβές ή άλλα συνδικαλιστικά αιτήματα, όλα για τα καλό της χώρας… Ο υπουργός Ανάπτυξης, προσπαθεί να κλείσει τις Σκουριές, κινητοποιώντας τις τοπικές κοινωνίες και προκαλώντας πετροπόλεμο. Με όση καλή διάθεση o κ. πρωθυπουργός πάει στην Κίνα για την Cosco, οι υπουργοί του άλλα απεργάζονται. Όταν ο κ. Σαμαράς υπέγραφε τη σύμβαση με την Cosco, η αντιπολίτευση τον κατηγορούσε για ξεπούλημα. Οι διάδοχοί του επεξέτειναν τη σύμβαση με την Cosco και από καταραμένη έγινε πολυαγαπημένη και μεγαλύτερη. Τα υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών θέλει να εκχωρήσει τα περιφερειακά αεροδρόμια, όμως o υπουργός κ. Σπίρτζης κινητοποιεί τους συνδικαλιστές της ΟΣΥΠΑ να απεργήσουν διαμαρτυρόμενοι για την εκχώρησή τους. Με τέτοια νοοτροπία πώς να έλθουν επενδύσεις; Ορισμένοι υπουργοί νομίζουν ότι είναι αντιπολίτευση και από συνήθεια λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο: «Όχι σε όλα» και ό,τι ήθελε προκύψει. Τα διάφορα συνδικάτα από εποχής του σκληρού ΠΑΣΟΚ δεν σκέπτονται ποτέ εθνικά, παρά μόνον συντεχνιακά και αντιπολιτευτικά. Γι’ αυτό και η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Θα σκεφτούμε κάποτε εθνικά και όχι μικροπολιτικά; Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να φορέσει ευρωπαϊκό μανδύα και να μας πείσει ότι κάτι θέλει να κάνει, όμως δυστυχώς τα πόδια του είναι βαριά από το παρελθόν ταυ και δύσκολα κινούνται. Χρειάζονται προσπάθεια και τόλμη. Θα τον αφήσουν άραγε Δρίτσας, Σπίρτζης και οι άλλοι φωστήρες να περπατήσει εθνικά και όχι στενά κομματικά; Σπυρίδων Καραντζής-Ν. Ερυθραία».

[ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 26/07/2016]