ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ANTIGOLD “ΠΟΙΗΣΗ” ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ!!!

synedrio-filosofias-640x364«Το δάσος θα πάρει τα όπλα του και θα εκδικηθεί το μέταλλο» (!!!?) και άλλες μπαρούφες…

Ήμασταν πάρα πολύ επιεικείς, όταν πριν από δυο εβδομάδες σχολιάσαμε αρνητικά απ’ αυτό το blog τις καλλιτεχνικές επιλογές των διοργανωτών της τελετής έναρξης του παγκοσμίου συνεδρίου για τον Αριστοτέλη, που έγινε στο χώρο της αγοράς των Αρχαίων Σταγείρων στις 2 Ιουλίου.

Η κάμερα της ΕΡΤ3 και η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση χθες το βράδυ μας έκανε να μην πιστεύουμε στα μάτια και τα αυτιά μας με την υποκουλτούρα που κυριάρχησε εκείνη την ημέρα, έτσι ώστε να γίνουν εύπεπτα (;;;) τα όποια μηνύματα, μεταξύ αυτών και κάποια αντιμεταλλευτικά, που επιλέχτηκαν να μεταδοθούν από τους εμπνευστές – διοργανωτές.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι παρουσία του αναπληρωτή υπουργού παιδείας Θεόδωρου Πελεγρίνη απαγγέλθηκε ποίημα για τις Σκουριές, όπου μεταξύ άλλων… υψηλών νοημάτων ένας στίχος ανέφερε το εξής: “Το δάσος θα πάρει τα όπλα του και θα εκδικηθεί το μέταλλο” (!!!?)

Όταν επιστρατεύεται η τέχνη και ιδίως η ποίηση για να ακουστούν ωδές μίσους και διχασμού σε εκδήλωση προς τιμήν του Αριστοτέλη, τότε τι να περιμένει κανείς από θερμοκέφαλους νταήδες και μπαχαλάκηδες;;;

Μήπως με τέτοιες επιλογές επιχειρείται και η έμμεση απενοχοποίηση των πράξεων τους, οπλίζοντας τα χέρια τους με αυτόκλητη δικαιοσύνη; Μήπως;

Επιπλέον, πως μπορεί να συνδέεται ο Αριστοτέλης με μια μακάβρια ενδυμασία που φέρει λογότυπο μια νεκροκεφαλή και από κάτω την επιγραφή ST. PAULI;St.-Pauli-Skull-_-Crossbones-1001_1024x1024

Όπως πληροφορηθήκαμε τέτοιες μπλούζες φοριούνται από τους φανατικούς οπαδούς της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας ST.PAULI, που έχει έδρα το Αμβούργο.

Νομίζουμε ότι η υποκουλτούρα έχει ένα όριο. Αυτός δεν ήταν εορτασμός προς τιμήν του Αριστοτέλη και των 2.400 ετών από τη γέννηση του.

Κατ΄αυτόν τον τρόπο, κάποιοι γιόρτασαν τις εμμονικές ιδεοληψίες τους, μεταξύ αυτών και αντιμεταλλευτικές, με πρόσχημα το εορταστικό έτος προς τιμήν του μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου από την UNESCO.

Υπάρχει ντροπή;;

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 18/07/2016]