ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΤΡΕΧΟΥΝ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ…)

8Διαβάζουμε στο respentza πως ο Σύλλογος “Φίλοι του Περιβάλλοντος” Ιερισσού σε συνεργασία με την καθηγήτρια φυσικής αγωγής κα Κατερίνα Φόρα, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος αλλά και της πανευρωπαϊκής βδομάδας κίνησης του ”Now WeMove”, συνδιοργανώνουν στην Ιερισσό Χαλκιδικής την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, αγώνες δρόμου και σκυταλοδρομίες.

Το μήνυμα είναι: «Kινήσου Eνάντια στη Mόλυνση του Περιβάλλοντος» και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλες τις ηλικίες .

Αλλά όπως πάντα, έπρεπε αυτή η αθλητική εκδήλωση να συνδεθεί με το antigold«κίνημα»! Έτσι, οι διοργανωτές διαλαλούν πως «Συμμετέχουμε για να φωνάξουμε για άλλη μια φορά ΟΧΙ στη μόλυνση του περιβάλλοντος, ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού»!!!

Οι άνθρωποι είναι όχι μόνο αμετανόητα ιδεοληπτικοί, αλλά και άσχετοι… Κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει πως άλλο η μόλυνση και άλλο η ρύπανση… Συγκεκριμένα, «μόλυνση» ονομάζεται η μορφή ρύπανσης που χαρακτηρίζεται από την παρουσία παθογόνων μικροοργανισμών στο περιβάλλον ή δεικτών που υποδηλώνουντην πιθανότητα παρουσίας τέτοιων μικροοργανισμών. Δηλαδή κατά τους «Φίλους του Περιβάλλοντος» Ιερισσού, θα έχουμε και παθογόνους μικροοργανισμούς από την εξόρυξη; (Εκτός από αρσενικό, αμίαντο, καρκίνους, κυάνια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο antigoldνους…). Θα κολλήσουμε και καμιά μολυσματική ασθένεια;;; Ευτυχώς με πληροφορούν πως η ηλιθιότητα δεν είναι κολλητική…