ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ…

PANIGYRIAΣπάνια στην ελληνική ιστορία μπορεί κάποιος να εντοπίσει κυβέρνηση η οποία με ό,τι έχει καταπιαστεί να το έχει καταστρέψει ολοσχερώς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Σπανίως επίσης μπορεί να εντοπίσει: Τόσο παράδοξες αντιλήψεις στην κορυφή της πυραμίδας, τόσα απροκάλυπτα ψέματα και τέτοιο ηθικό ξεπεσμό με πρόφαση κάποιες επικλήσεις επίπλαστης ισότητας. Το πλέον πιθανό είναι η Ελλάδα στα 200 χρόνια της ιστορίας της ποτέ να μην έχει βρεθεί μπροστά σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ναι! Οι προηγούμενες κυβερνήσεις φέρουν τη μερίδα του λέοντος για την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία της χώρας στη μεταπολίτευση. Αυτό όμως δεν νομιμοποιεί την “παλαβομάρα”, την οφθαλμοφανή εξαπάτηση και την ολοκλήρωση του ηθικού ξεπεσμού από την παρούσα κυβέρνηση.

Τα παραδείγματα της καταστροφικής σήψης, της πολιτικής απάτης και της ηθικής παρακμής είναι αμέτρητα, αλλά για χάριν οικονομίας θα περιοριστούμε σε δυο τρία χαρακτηριστικά  δείγμα της τελευταίας εβδομάδας.

Ιατρική και οικονομία…

Το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, αλλά και της “παλαβόμαρας” που δέρνει τη χώρα γενικότερα, κρύβεται στον τρόπο αντίληψης και ερμηνείας του κόσμου, του στρατηγικού του συμβούλου, του περίφημου πλέον κ. Καρανίκα.

Ο κ. Καρανίκας με ανάρτηση στο facebook πριν λίγες μέρες πρόβαλε ψευδή είδηση της περίπτωσης καρκινοπαθούς που εγκατέλειψε τη χημειοθεραπεία για να θεραπευτεί πίνοντας  λάδι κάνναβης.

Όταν κάποιος τόσο κοντά στο θεσμό του πρωθυπουργού πιστεύει και  προβάλει τέτοιες ειδήσεις είναι επικίνδυνος. Πόσο μάλλον όταν η υγεία του ανθρώπου που προσπάθησε να θεραπευτεί με το λάδι κάνναβης επιδεινώθηκε στην συνέχεια αλλά αυτό αποσιωπήθηκε από τις αναρτήσεις του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού…

Μην νομίζετε πως οι παραδοξότητες αφορούν ένα γραφικό σύμβουλο μόνο. Πάνω-κάτω οι αντιλήψεις της κυβέρνησης για την οικονομία κινούνταν και συνεχίζουν να κινούνται στο ίδιο επίπεδο: Εμμονές εναντίον της “χημειοθεραπείας” της λιτότητας και πίστη σε θολές δοξασίες για θεραπεία μέσω “ματζουνιών”.  Φυσικά η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται.

Μέσω αυτής της οπτικής γωνίας στην κυβέρνηση πέρυσι πίστεψαν πως θα εκβιάσουν την Ευρώπη και τον κόσμο μέσω της πρόκλησης κραχ στις αγορές λόγω Grexit. Έτσι  τσάκισαν ό,τι είχε μείνει όρθιο με τα capitalcontrols  στην οικονομία και φόρτωσαν τη χώρα με δεκάδες δισ. επιπλέον φορτίο.

Με την ίδια “Καρανίκειο” αντίληψη περί ιατρικής και για την οικονομία, καθυστέρησαν το κλείσιμο της αξιολόγησης που έπρεπε να είχε γίνει τον Οκτώβρη, περιμένοντας ένα δώρο(άδωρο) για το χρέος για να εισπράξουν μια υπόσχεση για μετά το 2018. Τώρα περιμένουν να “βρέξει” δισεκατομμύρια Ευρώ και εκτίναξη της ανάπτυξης…

Το 2014 έλεγαν πως θα παρακαλάνε να μας δανείσουν, αλλά όπως όλοι διαπιστώσαμε  έπεσαν έξω… (Η στήλη το προέβλεπε μήνες νωρίτερα).

Το 2015 πίστευαν πως με την απειλή του Grexit οι άλλοι θα υποχωρήσουν και θα αρχίσει να βρέχει δισ. όπως την εποχή της ευημερίας με δανεικά. Αποδείχτηκε όμως πως ο Σόιμπλε και η παρέα του επεδίωκαν το Grexit.

Μετά πίστευαν πως τα CapitalControls θα αποσυρθούν στο τέλος του 2015. Μετά το Μάρτη του 2016. Ακόμη εδώ είναι…

Πριν δυο μήνες ο πρωθυπουργός προέβλεπε πως μαζί με την Ανάσταση του Χριστού θα έρθει και η ανάσταση της οικονομίας. Η ανάσταση ήρθε, δοξάστηκε και παρήλθε αλλά η κατάσταση στην οικονομία χειροτερεύει…

Είναι προφανές πως στην κυβέρνηση δεν υπάρχει επαφή με την πραγματικότητα καθώς παρεμβάλλονται διαθλαστικοί ιδεολογικοί φακοί όπως ακριβώς συμβαίνει και με την αντίληψη του πρωθυπουργικού συμβούλου για το ρόλο και τις μεθόδους  της ιατρικής.

Και η εξαπάτηση έχει όρια…

Ενώ την περασμένη Κυριακή ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδόν  αρραγής ψήφισε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που μεταξύ άλλων προέβλεπε την αύξηση του ΦΠΑ, δυο μέρες αργότερα ο Υπουργός Άμυνας και αρχηγός των ΑΝΕΛ  έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:  “Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική για την οποία δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή.

Δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα στην παρούσα φάση, όμως παραμένει για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Με την πρώτη ευκαιρία και τα πρώτα οφέλη που θα υπάρξουν θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας”.

Αναχωρώντας από τη Σύρο και ερωτηθείς σχετικά, αφού επανέλαβε τα περί αντισυνταγματικότητας, τόνισε: “Πάλεψα πάρα πολύ προσωπικά. Έφτασα μέχρι και στην παραίτηση από την κυβέρνηση. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να καταφέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα”.

Νομίζω πως κάθε σχόλιο για την ποιότητα του πολιτικού ήθους και του σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών  είναι περιττό…

Ο ηθικός ξεπεσμός…

Στο δημόσιο ανακαλύφθηκαν περί τα 2.500 άτομα με πλαστά πτυχία. Κάποιος που πήρε μια θέση στο δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά την αφαίρεσε από κάποιον άλλο που είχε γνήσια πιστοποιητικά. Κάποιος που κατέλαβε μια θέση χωρίς να έχει τα απαραίτητα προσόντα μέσω απάτης ζημίωσε το κράτος και το λαός που συντηρεί το κράτος μέσω φορολογίας. Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα του κόσμου καπιταλιστική ή σοσιαλιστική θα απολύονταν και θα τιμωρούνταν.

Στην κυβέρνηση της “αριστεράς” συζητούν τη λύση να δώσουν κάποιες τυπικές εξετάσεις και να αντικαταστήσουν τα πλαστά πιστοποιητικά επάρκειας με γνήσια. Η ισχυρή πελατειακή και συντεχνιακή αντίληψη και οι παρακρατικές της προεκτάσεις είναι εμφανής.

Τα συμπτώματα της παράνοιας στη χώρα δεν είναι μόνο τα παραπάνω, είναι πολλά. Δεν είναι τα πλαστά πτυχία και αλλού υπάρχουν πλαστά πτυχία και κλεμμένες διπλωματικές. Στον πολιτισμένο κόσμο όταν αποκαλύπτονται τιμωρούνται και ακολουθούν και παραιτήσεις πολιτικών. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ευρύτητα της ανοχής στην παρανομία η οποία ονομάζεται παρατυπία. Δεν την μετέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την ανοχή στην παρανομία στην κοινωνία. Η αριστερά όμως όσο ήταν στην αντιπολίτευση της φόρεσε ιδεολογικό μανδύα και τώρα που είναι στην εξουσία την νομιμοποιεί και τυπικά. Οι άλλοι τουλάχιστον την κατήγγειλαν δημόσια, έστω και αν την ανέχονταν ιδιωτικά.

Πέρυσι η κυβέρνηση της αριστεράς “ευλογούσε” την επιθεώρηση του μεγαλύτερου αντικαρκινικού νοσοκομείου της χώρας από μια θαυματουργή εικόνα. Η “Καρανίκιος” προσέγγιση της ιατρικής δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό ενός γραφικού.

Πριν λίγες μέρες ο υπουργός άμυνας έκανε δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους άλλη μια θαυματουργή εικόνα και έβαλε στρατηγούς με συστοιχίες από γαλόνια και διπλώματα από σχολές πολέμου να την περιφέρουν ως το νέο ατομικό υπερόπλο της χώρας.  Το φως της ανάστασης γίνεται δεκτό επίσης με τιμές αρχηγού κράτους. Η χώρα κυλάει προς ένα ιδιότυπο μεσαίωνα. Το χειρότερο είναι πως έχει πάρει τροχιά προς την καταστροφή.

Όσο ήταν στην αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας πολύ σωστά στηλίτευε τις προσλήψεις κομματικών φίλων και συγγενών σε θέσει μετακλητών υπαλλήλων. Η κυβέρνησή του όμως κάνει ακριβώς τα ίδια και χειρότερα.

Η κυβέρνηση με λίγα λόγια είναι για τα πανηγύρια τόσο από πλευράς αντικειμενικής αντίληψης της πραγματικότητας όσο και  από πλευράς στοιχειώδους ικανότητας διαχείρισης.

Μοναδικό ατού αυτής της κυβέρνησης ήταν και παραμένει εν μέρει  η απέχθεια της πλειοψηφίας  κοινής γνώμης για όσους μας κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες. Δυστυχώς αυτό δεν αρκεί για να βγει η χώρα από την κατάσταση χρεοκοπίας.

Το να αντικαταστήσεις έναν οδηγό λεωφορείου που δεν κάνει καλά την δουλειά του, με κάποιον που εκτός απ’ ότι κάνει τα ίδια στη διαχείριση των εισιτηρίων, δεν βλέπει την “τύφλα” ή βλέπει οράματα μέρα μεσημέρι δεν είναι η καλύτερη επιλογή…

[ΠΗΓΗ: capital.gr., του Κώστα Στούπα, 26/5/2016]