ΠΙΟ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ…

ελιεςΑυτή είναι η φωτογραφία με τους περισσότερους «αγωνιστές» που κατάφερα να αλιεύσω από κοινωνικά δίκτυα… Καμιά εικοσιπενταριά, άντε μαζί με τον φωτογράφο και το σκύλο, πες καμιά τριανταριά… Σίγουρα τα ΜΑΤ ήταν περισσότερα, δεν το συζητάμε αυτό…

Ξέρετε γιατί γίνεται όλο αυτό; Για να μπορέσουν να γράψουν τα διάφορα ΜΜΕ μια αράδα, τύπου: «Σκουριές: Ένταση με επέμβαση των ΜΑΤ σε διαμαρτυρία για την εξόρυξη χρυσού», και να νομίζει ο κόσμος πως κάτι έγινε… Που να ξέρουν οι αναγνώστες πως τελικά μαζεύτηκαν από «όλη την Ελλάδα» όπως διαφήμιζαν οι διοργανωτές, 20-30 αργόσχολοι… Αν δεν πιστεύετε, κοιτάξτε, τo Κουτί της Πανδώρας, το seleo, το Voria.gr, το makeleio.gr, το businessenergy.gr, το karfitsa.gr, το newsfish.gr, και όποιους άλλους «τσίμπησαν» στην… είδηση! Και σε όλα το ίδιο κειμενάκι, στανταρισμένο:

«Η Επιτροπή Αγώνα της Μ. Παναγιάς πραγματοποιεί τριήμερο κινητοποιήσεων κατά της εξόρυξης χρυσού. Σήμερα το πρωί, οι διαμαρτυρόμενοι έκλεισαν τον δρόμο, στο Χοντρό Δέντρο, στη διασταύρωση που οδηγεί για Σκουριές. Οι διαμαρτυρόμενοι τοποθέτησαν κλαδιά και κορμούς δέντρων στο σημείο.

Η αστυνομία έφτασε στο κόμβο και στην προσπάθεια της να απομακρύνει τους διαμαρτυρόμενους, υπήρξε ένταση. Έπειτα, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, πήρε τους κορμούς δέντρων από τον δρόμο για να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία. Η επιχείρηση της αστυνομίας συνεχίζεται αυτή την στιγμή και η κατάσταση με τους διαμαρτυρόμενους παραμένει τεταμένη..»

Ή κάτι παρόμοιο… Βέβαια, νούμερα συμμετεχόντων δεν αναφέρονται πουθενά…

Φοβερή επιτυχία το αγωνιστικό τριήμερο…

Μόνο να μας πείτε ποιοι είναι οι ντόπιοι και ποιοι οι αλληλέγγυοι, να μην μπερδευόμαστε…

Όσο για τα 6 βαρέλια με ελιές που έριξαν οι αφιχθέντες προς συμπαράσταση, δεν τα πηγαίνατε σε κανένα προσφυγικό καταυλισμό καλύτερα; Το συμβολικό νοημα της ενέργειας μας το αποκάλυψε στο σημερινό της φύλλο η Θεσσαλονίκη: «[…] Μάλιστα, οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν σε μία συμβολική κίνηση, γεμίζοντας με… ελιές το δρόμο που οδηγεί στο εργοτάξιο των Σκουριών, καθώς πέταξαν έξι βαρέλια γεμάτα από αυτές. Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να δείξουν την αντίθεσή τους στην καταστροφή του περιβάλλοντος και της φύσης της Χαλκιδικής, που προκαλείται με την εξόρυξη χρυσού.»! Πςςςςς…. Υψηλά νοήματα και συμβολισμοί… Που να τα πιάσουμε εμείς με το φτωχό μας μυαλό…