Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

skourletis_25Σε συνέντευξη που έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κος Σκουρλέτης στον Real FM και την δημοσιογράφο Κάτια Μακρή, ρωτήθηκε σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του περί σύγκλισης επενδυτών και κυβέρνησης στις Σκουριές. Ακολουθεί ο διάλογος:

Κ. Μακρή: Κι ένα τελευταίο ερώτημα που έχει να κάνει με τις Σκουριές, γιατί παρακολούθησα και τη συνέντευξη Τύπου που δώσατε χθες. Ήταν η πρώτη φορά που ήσασταν τόσο διαλλακτικός με τις Σκουριές. Αν δεν κάνω λάθος αδειοδοτήθηκε και η εταιρεία πριν από λίγες ημέρες. Και θέλω να σας ρωτήσω,  γιατί είχατε σηκώσει τόσο ψηλά τον πήχη απέναντι σε αυτή την επένδυση, με  κίνδυνο να φύγει κάποια στιγμή η επένδυση, αφού τελικά αναγνωρίζετε κι εσείς ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση συμβιβαστική.

Π. Σκουρλέτης: Δεν είναι αυτό το σκεπτικό της κυβέρνησης. Όποιος αναζητά διαφορετικές προσεγγίσεις ή στροφές στην κυβέρνηση, κάνει λάθος και  ματαιοπονεί. Εμείς κινούμαστε με βάση ένα τρίπτυχο, το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε μονότονα. Η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, η υπηρέτηση της νομιμότητας και η προστασία του περιβάλλοντος.  Αυτά τα τρία είναι που μας καθοδηγούν σε κάθε μας βήμα.

Κ. Μακρή: τα τηρεί τώρα η εταιρεία, ενώ δεν τα τηρούσε;

Π. Σκουρλέτης: Υπήρξαν κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οποίες αποδέσμευσαν κάποιες αιτήσεις της εταιρείας για νέες άδειες και προφανώς εμείς έχουμε αποδείξει – παρά τα όσα λέγονται- ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Δεν είναι “αλά καρτ” οι αποφάσεις, αλλού να τις θέλουμε κι αλλού να μη τις θέλουμε, όπως κάνουν άλλοι. Από εκεί και πέρα αυτό είναι ένα μεγάλο έργο, έχει πολλές στροφές ακόμα, πολλές αδειοδοτήσεις,  πολλά ζητήματα ανοιχτά, μένει λοιπόν να δούμε τι θα κάνει η εταιρεία, πώς  θα συμμορφώνεται και ποια θα είναι τελικά η πορεία  της ίδιας της επένδυσης.

Κ. Μακρή: Άρα να καταλάβω ότι πρόκειται για μια προσωρινή ανακωχή, η οποία μπορεί να ανατραπεί στην πορεία.

Π. Σκουρλέτης: Μου λέτε για  ανακωχές και πολέμους. Αυτές οι μεταφορικές προσεγγίσεις και αναφορές δεν αποτυπώνουν πάντοτε την κατάσταση. 

Ακούστε την συνέντευξη εδώ. Το κομμάτι περί Σκουριών μετά το 12ο λεπτό.