Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ

34692780Πιστό στο δόγμα «λέγε-λέγε, κάτι θα μείνει», το… “έγκυρο” αλλά πάντα γραφικό Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων,  (γνωστό και ως «το μπλογκ του Τόλη»),  επανέρχεται στο θέμα του ανύπαρκτου κινδύνου από αμίαντο, μετά την αποκαλυπτική δήλωση του Βασίλη Μέλφου, Επίκουρου Καθηγητή Κοιτασματολογίας-Γεωχημείας, στον Τομέα Ορυκτολογίας, Πετρολογίας, Κοιτασματολογίας, του Τμήματος Γεωλογίας, στη Σχολή Θετικών Επιστημών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος δεν άντεξε άλλο τη μπουρδολογία περί αμιάντου στις Σκουριές και… ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Το Παρατηρητήριο, συνεπές στην γραμμή του, ασχολείται με άλλα, άσχετα θέματα, και προσπαθεί να τα συνδέσει με τις Σκουριές. Μια προσφιλής τεχνική που έχει πάρει είδηση όλη η Ελλάδα…

Αυτή τη φορά μας ενημερώνει για το πόσο επικίνδυνο είναι ένα ορυχείο αμιάντου στη Ρωσία… Και μας προειδοποιεί κι όλας:

«Στόχος της ανάρτησης δεν είναι να ισχυριστούμε ή να υπαινιχθούμε πως στη Χαλκιδική, στις Σκουριές, θα γίνει αυτό που γίνεται στο Ρωσικό ορυχείο του βίντεο. Εκεί έχουμε εξόρυξη με στόχο ειδικά τον αμίαντο (asbest) από ένα πλούσιο κοίτασμα του ορυκτού αυτού. Στις Σκουριές δεν έχουμε κοίτασμα αμιάντου, έχουμε ένα ποσοστό 3-8% αμιάντου στο κοίτασμα του πορφύρη και στα πετρώματα που το περιβάλλουν»

Συγκρίνετε αυτά που λέει ο Τόλης με αυτά που λέει ο καθ’ ύλην αρμόδιος καθηγητής και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…

Βασίλης Μέλφος: «Το άρθρο γράφει απίστευτες βλακείες και παρουσιάζει τα πράγματα διαστρεβλωμένα και κυρίως χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ».

Είπαμε και εχθές, δυστυχώς ο οικοφασισμός δεν είναι νέο φαινόμενο και δεν έχει χρώμα, αλλιώς θα ήταν και αναγνωρίσιμος ανά πάσα στιγμή… Απλά ο καινοφανής κόκκινος, έχει τους δικούς του στόχους…