ΤΟ «ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟ – ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ» ΜΕΙΓΜΑ ΑΝΟΗΣΙΑΣ, ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΧΙΟΥΜΟΡ

maxresdefaultΣτο αγαπημένο μας antigold.org αναρτήθηκε ένα κείμενο του τοπικού antigold μαϊντανού Σαράντη Δημητριάδη, ομότιμου καθηγητή γεωλογίας Α.Π.Θ., το οποίο όπως διαφημίζεται από το μπλογκ, είναι «βασισμένο στην εισήγηση στην εκδήλωση “Σκουριές: Αποκάλυψη Τώρα”, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Περιεκτικό  και εξαιρετικό»!!!

Στις 2.500 περίπου λέξεις, ανακαλύψαμε επιτέλους τι μαζεύονται και λένε στον κόσμο σε αυτές τις περίφημες ημερίδες του περιοδεύοντος θιάσου «Τόλης-Ζάγκας-Δημητριάδης», αφού θεωρούμε άκρατο μαζοχισμό να πάμε να παρακολουθήσουμε οι ίδιοι και φυσικά απάνθρωπο να στείλουμε κάποιον άλλο στη θέση μας, αφού τέτοια μεταχείριση δεν αξίζει σε κανένα ανθρώπινο πλάσμα…

Αλλά και οι παρουσίες στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων δεν ξεπέρασαν τον συνήθη αριθμό συγγενών και φίλων που ακολουθούν τον θίασο.

Οι λογοτεχνικές απόπειρες του ομότιμου είναι γνωστές σε όλους εμάς που για άγνωστους στην επιστήμη λόγους παρακολουθούμε τα γραφόμενα στο antigold.org, αλλά το σημερινό δείγμα ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Ξεκινώντας να διαβάζουμε, αντιμετωπίσαμε ένα εκρηκτικό μείγμα ανοησίας, επιεικώς ελεεινού χιούμορ και μιας αναδρομής όλων των ήδη καταρριφθέντων επιχειρημάτων των πολέμιων της επένδυσης. Ακόμα και αυτών που έχουν καταρριφθεί τόσο επιστημονικά όσο και με τις αποφάσεις του ΣτΕ, το οποίο ο ομότιμος το κρίνει αυστηρά, κουνώντας και το δάκτυλο…

Δεν αντέξαμε να διαβάσουμε όλο το κείμενο, αυτό το αφήνουμε στους πιστούς αναγνώστες του antigold.org και στους groupies του θιάσου. Θα σας μεταφέρουμε όμως ένα μικρό απόσπασμα για να πάρετε μια ιδέα:

«Εισαγωγική ιστορική αναδρομή: 9-12-2003: Η σύλληψη. Δράστης: Δ. Κούτρας (λέγε με ΑΚΤΟΡΑ) -με διαθέσιμο για την πράξη εταιρικό κεφάλαιο (βιβλιάριο απόρων κορασίδων) 60.000 ευρώ-.Κυοφορία δύο μόνο ημερών (παγκόσμιο ρεκόρ).

11-12-2003: Η γέννηση του βρέφους θαύματος. Καταγεγραμμένη αυθημερόν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

12-12-2003: Το βρέφος θαύμα με ματωμένο ακόμα τον αφαλό αναλαμβάνει αμέσως δράση με την υποστήριξη του προωθήσαντος την γέννησή του μαιευτήρος Χρ. Πάχτα.

Οι πρώτες και καθοριστικές δράσεις του βρέφους. Επίθεση επί της πονόψυχης θεραπαινίδας του: Μεταβίβαση (ξεπούλημα) την 12-12-2003 από το ελληνικό Δημόσιο προς την Ελληνικός Χρυσός (το προαναφερθέν βρέφος) περιουσίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ έναντι μόλις έντεκα εκατομμυρίων ευρώ (=30 αργύρια). Ουδεμία έκτοτε πράξη ουδενός ανάλογη με εκείνη του Ισκαριώτη.»

«[…] Η φούσκα της Μεταλλουργίας και η …“βέλτιστη τεχνική” του Flash Smelting (ακαριαίας τήξης), όπως αυτή χαρακτηρίστηκε στη ΜΠΕ και όπως με άνεση και αμάσητη την υιοθέτησε το ΣτΕ.»

«[…] Απαίτηση για δοκιμές περιβαλλοντικά ασφαλούς εφαρμογής της μεθόδου flash smelting: -το απαραίτητα ελάχιστο προαπαιτούμενο που τέθηκε και που με μια απαράδεκτη, σκανδαλώδη απόφαση του ΣτΕ ακυρώθηκε».

«[…] Σύμφωνα με μελέτη του ολλανδικού Κέντρου Μελέτης Πολυεθνικών Επιχειρήσεων (SOMO), η εταιρεία Eldorado Gold χρησιμοποιεί ενδιάμεσες εταιρείες-θυρίδες (mailbox companies) στην Ολλανδία για να χρηματοδοτεί την ελληνική της θυγατρική -την «Ελληνικός Χρυσός»- με ομόλογα των οποίων αγοραστής είναι εταιρεία του καναδικού ομίλου στον φορολογικό παράδεισο των νήσων Μπαρμπάντος».

«[…] Οι “ αυξανόμενες αυτές ανάγκες μας” σε μέταλλα είναι σε μεγάλο ποσοστό μια καταστροφική για το περιβάλλον αναγωγή αδηφάγων καταναλωτικών μας επιθυμιών σε δήθεν απαραίτητες ανάγκες για τη σύγχρονη διαβίωση. Επιθυμιών που καλλιεργούνται από τη συνεχή και αποβλακωτική διαφημιστική προβολή προϊόντων μη απαραίτητων ή και εντελώς άχρηστων (όπως π.χ. όταν ο καθένας, από νηπιακή σχεδόν ηλικία, θέλει –του έχουν μάθει να θέλει και το θεωρεί εντελώς απαραίτητο- να έχει τα ακριβότερα tablets και κινητά στα χέρια του και να τα αλλάζει κάθε λίγους μήνες μόλις βγαίνουν τα “καταπληκτικότερα”, τα “λεπτότερα”, τα “πιο όμορφα”, τα “ultra πολυπύρηνα” επόμενα μοντέλα). Ενώ οι πραγματικές ανάγκες σε μέταλλα και άλλα ορυκτά υλικά που χρησιμοποιούνται στην έρευνα, στην ιατρική πρακτική και σε άλλες όντως απαραίτητες εφαρμογές αντιπροσωπεύουν όλο και μικρότερο ποσοστό από το σύνολο των εξορυσσόμενων αυτών υλικών.»

Όπως βλέπετε, έχει απ’ όλα το «Περιεκτικό – Εξαιρετικό» κείμενο… Από μαιευτήρια μέχρι.. SOMO…

Αλλά η υπέρβαση γίνεται προς το τέλος του κειμένου, όπου ο θρασύτατος ομότιμος κατηγορεί άπαντες ως «προστάτες» της εταιρείας και των «παρανομιών» της!!! Μηδέ και του ΣτΕ εξαιρουμένου…

«[…] Οι προστάτες άγγελοι (οι Ηρακλείς) της “υποδειγματικής εταιρείας”:

  • Οι κυβερνώντες και οι νομοθετούντες: -δυστυχώς μέχρι και σήμερα. Αλλά με την ελπίδα να μην έχει σβήσει εντελώς, την υπομονή όμως ναι-.
  • Οι δυνάμεις καταστολής και η τοπική εισαγγελία: -μια πολύ πονεμένη ιστορία για όσους αποτελούν θύματα των σχετικών παράπλευρων απωλειών-.
  • Οι παντός είδους “χορηγίες” (μεταξύ αυτών …και προς την τοπική αστυνομία!), τα “ενημερωτικά ταξίδια” και τα …“άλλα” bonus από μέρους της εταιρείας προς τους υπερδραστήριους λομπίστες της: τους στρατευμένους στην υπηρεσία της δημοσιογράφους αλλά και τους εξυπηρετικούς επιστήμονες -όλα αυτά που αποτελούν τον κανόνα χωρίς εξαίρεση σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως η παγκόσμια εμπειρία διδάσκει-.
  • Οι μεταλλωρύχοι και οι εξ αυτών οικονομικά εξαρτώμενοι: -αι των αγγέλων στρατιαί-.
  • Η αδιαφορία των ανενημέρωτων πολιτών: -κρίμα, γιατί είναι αποφασιστικός παράγοντας στήριξης της εταιρείας-.
  • Το ΣτΕ: με τις απαρέγκλιτα βολικές για την εταιρεία, μαζικά εκδιδόμενες και ακροβατούσες επικίνδυνα αποφάσεις του: –shame-.[…]»

Επιτέλους μάθαμε τους εχθρούς του Τόλη και της παρέας του: Είναι οι κυβερνώντες, οι νομοθετούντες, οι δυνάμεις καταστολείς, η τοπική εισαγγελία, η τοπική αστυνομία, οι στρατευμένοι δημοσιογράφοι, οι εξυπηρετικοί επιστήμονες (Σαράντη, για σχοινί μιλάς στο σπίτι του κρεμασμένου;;;), οι μεταλλωρύχοι και οι οικογένειές τους, οι «ανενημέρωτοι» πολίτες, και –βέβαια–, το ΣτΕ…. Δεν μείνανε και πολλοί υπέρ, έ; Ο δήμαρχος, κάποιοι πολιτικοί, ξενοδόχοι και εστιάτορες, και οι μπαχαλοαντιεξουσιαστές…

Μεταξύ μας τώρα, έρχονται άνθρωποι για να ακούσουν αυτά που τους λες;;;