ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ…

unnamed (1)Το προμόταραν παντού! Το διαφήμισαν με κάθε τρόπο! Είπαν πως ο κόσμος είναι με το μέρος τους! Γέμισαν την πόλη με αφίσες! Γέμισαν το διαδίκτυο με antigod σποτάκια! Κι όμως, η «μεγαλοπρεπής» πορεία κατά της εξόρυξης αποδείχθηκε μέγα φιάσκο!

Στις 12 περίπου το μεσημέρι η συγκέντρωση όσων αντιτίθενται στην δραστηριότητα εξόρυξης χρυσού στην πλατεία ΧΑΝΘ δεν είχε την επιθυμητή απήχηση, αφού οι συγκεντρωμένοι μετά βίας έφταναν τα 200 άτομα. Τα τηλέφωνα άναψαν και επιστρατεύθηκαν άπαντες, αλλά δεν διασώθηκε ούτε το γόητρο του «κινήματος». Αποδείχθηκε ακόμη μια φορά πως το «κίνημα» δεν είναι ούτε λαϊκό, ούτε λαοφιλές… Ήταν και είναι υποκινούμενο και φαίνεται πως αργοσβήνει, αφού ο κόσμος κατάλαβε περί τίνος πρόκειται: Ένα αντιπολιτευτικό εργαλείο για την προώθηση της πολιτικής καριέρας ορισμένων και την εξυπηρέτηση αμιγώς μικροκομματικών και προσωπικών συμφερόντων.

Όσο για την χθεσινή πορεία, θα είμαι αντικειμενικός.  Λοιπόν, υπήρχαν γύρω στα 25 μπλοκ με τα δικά τους πανό, καθένα εκ των οποίων δεν ξεπερνούσε το πολύ τα 50 άτομα… Υπήρχαν και πανό που συγκέντρωναν γύρω τους 10-15 άτομα… Όλοι αυτοί δεν αθροίζονται συνολικά ούτε σε 1.000 άτομα… Κάθε μπλοκ εκτός από το πρώτο που το έπαιρναν οι κάμερες, είχε απλωθεί όσο πιο αραιά μπορούσε, και άφηνε σημαντική απόσταση από το προηγούμενο, ειδικά όταν η πορεία απλώθηκε στην παραλιακή… Έτσι σε μήκος κατάφερε η πορεία να πιάνει και τα 400-600 μέτρα… Δείτε και την χαρακτηριστική φωτογραφία και παρατηρείστε και τους Θεσσαλονικείς που απολαμβάνουν το καφεδάκι τους αδιαφορώντας παντελώς για την antigold παρέλαση… Μετράω 3 πανό με 30-40 άτομα το πολύ…  Κοιτάξτε και την απόσταση από το τέταρτο πανό που ακολουθεί…

Αυτή ήταν η «μεγαλειώδης» πορεία για την οποία οι διοργανωτές μίλαγαν πως θα συγκεντρώσει «δεκάδες χιλιάδες»(!!!) άτομα… Είναι στην ίδια λογική με την οποία η μεταλλευτική θα καταργήσει «χιλιάδες θέσεις εργασίας»!!!

Κι όμως, υπήρξαν στρατευμένα μπλογκ που μίλησαν για «λαοθάλασσα»… Εδώ πιο πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων που κατέβηκαν στην απεργία και τη διαδήλωση για ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο μήνα, παρά η παν-κινητοποίηση του antigold κινήματος σε όλη τη Β. Ελλάδα… Και να σκεφθείτε υποτίθεται πως είχαν έρθει και από τη Θράκη, όπως έγραφε συγκεκριμένο πανό…