ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ: Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ

003 ergasies apokatastasis apothesis limatwn (2)(Το κείμενο που ακολουθεί το υπογράφει ο πρόεδρος της κοινότητας Ολυμπιάδας Γιάννης Πετράκης. Αφορά τις προσωπικές εντυπώσεις του από το έργο αποκατάστασης του χώρου απόθεσης τελμάτων από την εποχή Μποδοσάκη. Το αναδημοσιεύουμε για ένα μονό λόγο. Σε μια περίοδο παραγωγικής ακινησίας και απίστευτης περιβαλλοντικής υποκρισίας κυρίως από τους antigold προστάτες της περιοχής, γίνεται αναφορά σ’ ένα έργο που συνδυάζει ταυτόχρονα ανάπτυξη και περιβαλλοντική φροντίδα.

Δεδομένα που θα έπρεπε να είναι υπό την ασπίδα της κυβέρνησης, αλλά για τα γνωστά πολιτικά και προσωπικά καπρίτσια και τις άλλο τόσο γνωστές ιδεολογικές εμμονές που από πίσω κρύβουν και οικονομικά συμφέροντα, περνούν από την βάσανο της κωλυσιεργίας και της χρονοκαθυστέρησης με σκοπό την εκδίωξη του επενδυτή στο δήθεν όνομα της προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος

Ακολουθεί το σχόλιο του προέδρου της κοινότητας Ολυμπιάδας και ένα βίντεο που αφορά συνολικά το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην Βόρεια Ελλάδα.

«Ύστερα από 3,5 χρόνια σκληρής εργασίας στο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας έκλεισε ο πρώτος κύκλος.

Μια μεγάλη “ομάδα” από όλα τα Μαντεμοχώρια, κέρδισε ένα δύσκολο στοίχημα και απέδειξε ότι με θέληση, σωστή διαχείριση και δουλειά μπορούμε να καταφέρουμε απίστευτα πράγματα.

Ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και ένα ‘βαρίδιο”, που έφυγε από τις πλάτες του χωριού μου.

Δόθηκε έτσι μια απάντηση σ’ εκείνες τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για καταστροφή του τόπου.Το λάθος τους ένα αλλά μεγάλο. Αυτοί ποντάρουν στην τρομολαγνία. Εμείς στην δουλειά και την αγάπη μας για τον τόπο.

Αισθάνομαι περήφανος που συμμετείχα σε αυτή την ομάδα και δικαιωμένος που ότι υπερασπίστηκα στις λαϊκές συνελεύσεις, απέναντι στα ψέματα της βουλευτού, βγήκαν αληθινά.

Αυτός ο τόπος μας χωράει όλους. Έχει ανάγκη όμως από δουλειά και η δουλειά φέρνει υγεία, χαρά, ηρεμία, ανάπτυξη στον τόπο και προοπτική. Τα περιβάλλον ως αποστειρωμένο κάδρο δεν αποδίδει τίποτε. Με σωστή όμως διαχείριση δίνει ζωή.

Τώρα πιστεύω πως με το δείγμα γραφής που υπάρχει σαν παρακαταθήκη, να μας αφήσουν με ηρεμία και σωφροσύνη να κάνουμε σωστά την δουλειά μας.

Τα καλύτερα έρχονται!!!»

Δείτε το βίντεο εδώ

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 10/03/2016]