ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

dia080316Ο Καμμένος βεβαιώνει την ομογένεια ότι με “αμερικανική βοήθεια” θα σκίσουμε μνημόνια πριν τον Μάιο. Ο Σταθάκης τους εξαγωγείς ότι αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη στην αγορά… και μπαίνουμε σε ανάπτυξη από τον Απρίλιο. Και ο Αλεξιάδης αντί για περικοπές στο κράτος-τέρας, υπαινίσσεται, στους επιχειρηματίες νέους φόρους ενώ  βεβαιώνει για επιστροφή καταθέσεων…

Τι εξήγηση να δώσεις πέρα από την εμφανέστατη και διαρκή έλλειψη σοβαρότητας σε κυβερνητικό επίπεδο.

Γιατί δεν μπορεί να ανταποκρίνεσαι, ως οικονομικός υπουργός, σε προσκλήσεις επιχειρηματικών εκδηλώσεων και να μοιράζεις ψέματα με στοιχεία που ούτε στέκονται ούτε προκύπτουν από τα πεπραγμένα σου ως κυβέρνηση.

Δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς… ( που έλεγε και ο Κουτσόγιωργας) για σκίσιμο του μνημονίου τον Μάιο, έστω και με αμερικανική βοήθεια…, όταν αμφιβάλλεις ακόμη και για την κοινοβουλευτική σου δύναμη να πειθαρχήσει στις υποχρεώσεις της αξιολόγησης.

Γιατί μόνο φόβο πειθαρχίας και από τους δικού σου και από τα δεκανίκια σου δείχνουν τα σενάρια εκλογών (αρχικά) και του πολυπρόσωπου ανασχηματισμού στην συνέχεια και μετά την αξιολόγηση…

Αλλά τέλος πάντων. Αυτά τα παλαιομοδίτικα κόλπα και τα τρυκ με ανασχηματισμούς και αλλαγές δεν αφορούν ούτε την αγορά ούτε την οικονομία.

Η αγορά επικεντρώνεται μόνο στο ότι μέχρι το καλοκαίρι θα κλείσουν άλλες 12.500 επιχειρήσεις μικρομεσαίων.

Τα είπε προχθές η Γενική Συνομοσπονδία με την προσθήκη ότι όλοι οι μικρομεσαίοι είναι  με ένα λουκέτο στο χέρι.

Αλλά και πάλι τι κατάλαβε η κυβέρνηση; Τίποτε απολύτως.

Συνεχίζει το δικό της βιολί  με ασυναρτησίες λες και ακροατήριό της είναι μόνο αυτοί που τους μαζεύουν για χειροκροτούνε όταν δίνει το σύνθημα ο σύντροφος με την ντουντούκα.

Πως αλλιώς να εξηγήσεις ότι, μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του Καμμένου στην ομογένεια για έξοδο από το μνημόνιο, μόλις χθες ο αρμόδιος και για τους μικρομεσαίους υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, χωρίς να αφουγκράζεται την αγορά, ακολουθεί τον δικό του τροπάριο.

Λες και δεν καταλαβαίνουν τίποτε οι ακροατές του, σε ομιλία προς τους εξαγωγείς ο υπουργός Γ. Σταθάκης,  αναφέρθηκε “…στην σταθερότητα που αποκαταστάθηκε στην οικονομία και την ανάπτυξη που έρχεται το δεύτερο τρίμηνο του 2016…”. Δηλαδή από τον Απρίλιο…!!!

Και για να δέσει η σούπα είπε και για τα capital controls ότι φεύγουν σταδιακά… αλλά με ταχείς ρυθμούς…

Άρα η Συνομοσπονδία των μικρομεσαίων είναι προβοκάτορες και,ωως άνθρωποι των ντόπιων και ξένων κέντρων…, βάζουν λουκέτα σε 12.500 επιχειρήσεις για να ρίξουν την κυβέρνηση!!!

Έτσι φαίνεται. Γιατί, όπως πρόσθεσε ο υπουργός τους, έχει ήδη μεταφέρει το όραμα για την εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής σε διυπουργική Επιτροπή… η οποία και θα αναλάβει να το εφαρμόσει.

Συνεπώς οι μικρομεσαίοι σώθηκαν και κακώς βάζουν λουκέτα…

Αλλά επειδή οι επιχειρηματίες είναι κακοήθεις και κακόπιστοι τους έβαλε στην θέση τους και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Αλεξιάδης.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ έκανε υπαινιγμούς για φορολόγηση υψηλών εισοδημάτων που του έχουν ξεφύγει.

Επίσης ότι με τις πολιτικές του θα οδηγήσει στις Τράπεζες τα 2-3 δισ. ευρώ που βρίσκονται στα στρώματα και στις γλάστρες του λαού…

Τις γνωστές φυλαγμένες οικονομίες που φροντίζει ο λαός να μην πάθουν ό,τι έπαθαν, πριν από χρόνια, οι Αλβανοί από το δικό τους καθεστώς με αποτέλεσμα να καταντήσουν πρόσφυγες.

Από την άλλη ούτε για περικοπές στο κράτος τέρας έκανε νύξη ο υπουργός Αλεξιάδης, ούτε τα γνωστά για το λαθρεμπόριο καυσίμων, ούτε για τα χαράτσια που ετοιμάζει για να μαζέψει τα περίπου 2 δισ. που του αναλογούν στο άνοιγμα που βλέπουν οι δανειστές.

Και εδώ ίσως να μην ξαφνιάζεσαι… Λες έχω να κάνω με καθεστωτική νοοτροπία ορισμένων και αυτό είναι όλο.

Όταν όμως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης απευθύνεται στην επιχειρηματική κοινότητα, με συνθήματα για όχλο και διαβεβαιώσεις για σταθεροποίηση της οικονομίας με ανάπτυξη βάσει χρονοδιαγράμματος που ξεκινάει σε μία εβδομάδα… ( στο δεύτερο τρίμηνο την τοποθέτησε ο Γ. Σταθακης) είσαι βέβαιος ότι δεν είναι μόνο καθεστωτική νοοτροπία αλλά θεμελιακό στοιχείο πολιτικής μιας κυβέρνησης αποφασισμένης να ισοπεδώσει τα πάντα και τους πάντες.

 

[ΠΗΓΗ: capital.gr, του Γιώργου Κράλογλου, 24/03/2016]