“ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ” ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

5Διαβάζω  πως Ο Δήμος Αριστοτέλη μετά την επιτυχία της περυσινής δράσης “Ημέρες Καριέρας” και  αντιλαμβανόμενος πλήρως τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για εργασία αλλά και τη στελέχωση των εταιριών και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή από κατοίκους του Δήμου, διοργανώνει και φέτος, σε συνεργασία με τη δημοτική εταιρία Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη ΑΕ (ΑΞΤΑΔΑ Δημοτική ΑΕ) τις «Ημέρες Καριέρας» στο Δήμο με σκοπό να προσδώσει νέα δεδομένα στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού, και θα ξεκινήσει από τις 09:30 π.μ. μέχρι τις14:30 μ.μ..

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τις συνεντεύξεις υποψηφίων με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων σχετικά με τις θέσεις τις οποίες κάθε συμμετέχουσα εταιρία έχει υποβάλλει.

Όλα καλά μέχρι εδώ… Καλή ενέργεια το να βρίσκεις θέσεις εργασίας σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη… Ρίχνω και μια ματιά στις προσφερόμενες θέσεις από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις:

Συνολικά οι θέσεις είναι 46 και πάνω από 35 έχουν άμεση σχέση με τα ξενοδοχεία… Μμμμ…. Τι να σημαίνει άραγε αυτό; Πως αν εξαιρέσεις τα μεταλλεία που προφανώς έχουν δικό τους μηχανισμό προσλήψεων, η μόνη δραστηριότητα που μπορεί να προσφέρει θέσεις εργασίας στο δήμο είναι ο τουρισμός; Και αν τα μεταλλεία φύγουν, θα μείνει μόνο ο τουρισμός, ή θα περιμένουμε το «παράλληλο πρόγραμμα» ΣΥΡΙΖΑ που θα φέρει τις περίφημες θέσεις εργασίας; Αυτό είναι το όνειρο της τοπικής μας κοινωνίας για την επαγγελματική αποκατάσταση και την “καριέρα”; Οι εποχιακές θέσεις στις τουριστικές επιχειρήσεις; Κι αν φέτος π.χ. ο τουρισμός βουλιάξει λόγω προσφυγικού; (το απεύχομαι ειλικρινά, διότι αν βουλιάξει ΚΑΙ ο τουρισμός, καήκαμε). Όταν το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Χανίων, καταγγέλλει πως η αύξηση του τουρισμού αντί να επιφέρει αύξηση των θέσεων εργασίας έχει ως αποτέλεσμα την παράνομη αύξηση ωραρίων των υπαλλήλων, χωρίς ανάλογες αυξήσεις αποδοχών; Εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί για 4ωρη εργασία αναγκάζονται πολλές φορές να εργάζονται 10 και 12 ώρες. Μάλιστα έγινε και επερώτηση στην βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένης και της “βουλεύτριας” Χαλκιδικής Ιγγλέζη… Κάποια αντίφαση δεν υπάρχει εδώ;