ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ELDORADO

a63cd9e38964634741a5a3fe89055308_GenericΣτις 24 του μήνα, έγινε στο Βανκούβερ του Καναδά η ετήσια παρουσίαση για τα πεπραγμένα της Eldorado Gold και ο απολογισμός των κερδών για το τέταρτο τρίμηνο του 2015. Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Πολ Ράιτ, ο γενικός επιχειρησιακός διευθυντής Πολ Σκάιμαν και η γενική οικονομική διευθύντρια Φαμπιάνα Τσαμπς.

Στην αρχή της παρουσίασης, ο Πολ Ράιτ ανέφερε πως ενώ δεν υπήρχαν θανατηφόρα ατυχήματα για τα εργοτάξια της Eldorado το 2015, στις αρχές του 2016 υπήρξε το τραγικό περιστατικό με τον υπογείτη στο Στρατώνι, για τον οποίο εξέφρασε και την βαθειά του θλίψη.

Η διάσκεψη ήταν μακροσκελής αφού μετά την παρουσίαση οικονομικοί αναλυτές και συντάκτες απεύθυναν ερωτήσεις στο πάνελ της διοίκησης. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ όλη τη συζήτηση και τις ερωταποκρίσεις της παρουσίασης. Η εταιρεία γενικώς παρουσιάζεται εύρωστη με μεγάλα αποθεματικά και ικανοποιητική ρευστότητα. Μεγάλο μέρος της συζήτησης μονοπώλησε η υπόθεση των ελληνικών αδειών, ενώ ανακοινώθηκε πως η αξία των Σκουριών επαναπροσδιορίστηκε προς το χαμηλότερο στον κατάλογοι με τα περιουσιακά στοιχεία της Eldorado Gold, λόγω της καθυστέρησης στο κατασκευαστικό πλάνο, των προβλημάτων με τις άδειες και του επαναπροσδιορισθέντος υψηλότερου κόστους των απαιτούμενων κεφαλαίων.

Οι ερωτώντες αναλυτές και δημοσιογράφοι επέμεναν στην υπόθεση της επένδυσης στην Ελλάδα, για την οποία ο Πολ Ράιτ και τα άλλα μέλη του εταιρικού πάνελ απάντησαν πως τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα, το θέμα της Ολυμπιάδας λύθηκε, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και η λύση για τις Σκουριές. Σημαντικό είναι, τονίστηκε, το ότι η εταιρεία και η ελληνική κυβέρνηση περνούν σε μια φάση καλύτερης σχέσης και συνεργασίας, και όλοι ελπίζουν πως οι επόμενες άδειες που θα απαιτηθούν, έστω και ρουτίνας, δεν θα χρειαστεί να εκδοθούν με δικαστικές αποφάσεις.