ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΕΒ

sev1-thumb-largeΑνασχηματισμό με την είσοδο στο υπουργικό σχήμα προσώπων που έχουν τεχνικές γνώσεις και μπορούν να υποστηρίξουν και να προωθήσουν τις μεταρρυθμίσει ζητάει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Θ. Φέσσας.

Σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Φέσσας καλεί τον πρωθυπουργό να εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα στελέχη τα οποία θα μπορέσουν να προσελκύσουν περισσότερες επενδύσει, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, οι περισσότεροι υπουργοί θα πρέπει να αντικατασταθούν από ανθρώπους με τεχνικές γνώσεις και διαπιστευτήρια στις μεταρρυθμίσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, αναφέρει, η Ελλάδα θα παλεύει για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσει που απαιτούνται από το πρόγραμμα βοήθειας και να αποκαταστήσει την οικονομική ανάπτυξη.

«Ούτε η ιδεολογία αλλά ούτε η εμπειρία των ανθρώπων στην κυβέρνηση θα βοηθήσει σε αυτή τη μετάβαση», υποστηρίζει ο κ. Φέσσας. Και προσθέτει ότι «σίγουρα, ορισμένες φρέσκες ιδέες και “φρέσκοι” άνθρωποι χρειάζονται σε πολύ κρίσιμες θέσεις»

Παράλληλα, επισημαίνει ότι αν και ο Έλληνας πρωθυπουργός «σε κάποιο βαθμό» ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα «είναι ανοιχτή στις επιχειρήσεις», οι αποφάσεις των υπουργών του έχουν στείλει ένα διαφορετικό μήνυμα, το οποίο απειλεί να κρατήσει μακριά τους νέους επενδυτές και να αποθαρρύνει τους υφιστάμενους. Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καναδική Eldorado Gold Corp. «Πρόκειται για μακροπρόθεσμο επενδυτή στην Ελλάδα», εκτιμώντας ότι «η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη».

Αναφέρει παράλληλα ότι νέες εκλογές δεν θα αποτελούσαν λύση για την Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι η χώρα θα πρέπει να προωθήσει τις μεταρρυθμίσει που ζητούν οι πιστωτές για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων

«Η αλλαγή κυβερνήσεων κάθε έξι μήνες δημιουργεί μεγάλη αστάθεια και αβεβαιότητα», αναφέρει, ενώ σημειώνει ότι «η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής είναι οι βασικές προκλήσεις μπροστά μας. Όσο χρησιμοποιούν στελέχη και βάζουν επικεφαλείς ανθρώπους που γνωρίζουν πως θα προχωρήσει αυτή η εφαρμογή δεν θα έχουν σοβαρά προβλήματα».

 

[ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 5/04/2016]