ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΟ… ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΠΑΛΙ

skourletis-b-600x310Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, έκανε πάλι το θαύμα του. Με μια προσωπική, όσο και προσβλητική δήλωση, στράφηκε εναντίον του Πολ Ράιτ, διευθύνοντα Συμβούλου της , στα πλαίσια συνέντευξης που έδωσε την περασμένη Πέμπτη, και έστρεψε τα φώτα της (κακής) δημοσιότητας πάνω του ακόμα μια φορά.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κος Σκουρλέτης δήλωσε πως ο Πολ Ράιτ έκανε επίτηδες τις δηλώσεις περί κλεισίματος της επένδυσης των Σκουριών στη συνέντευξή του στο Χίλτον τον Γενάρη, για να σορτάρει μετοχές δικές του!!!

Βέβαια αυτές οι δηλώσεις έγιναν χωρίς αποδείξεις, και η απάντηση της εταιρείας ήταν άμεση, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις Σκουρλέτη «utter nonsense», σε ελεύθερη μετάφραση «απόλυτες ανοησίες».

Αν αναρωτιέται κανείς γιατί το τραβάει τόσο πολύ ο κος Σκουρλέτης, η απάντηση είναι μάλλον απλή. Διαβλέποντας το μοιραία επερχόμενο τέλος της «πρώτης φοράς αριστερής διακυβέρνησης», ο υπουργός, όπως και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, ετοιμάζονται για ηρωική έξοδο… Θέλουν να πέσουν «μαχόμενοι», για να έχουν κάτι να λένε στην επόμενη προεκλογική περίοδο, μπας και γλυτώσουν την απόλυτη εκλογική ήτα, με απαξιωμένα ποσοστά. Θυμηθείτε, θα βγουν και θα πουν, «Εγώ, που πολέμησα μέχρις εσχάτων τους αποικιοκράτες Καναδούς»… ή «Εγώ, που δεν ήθελα το ξεπούλημα του ΟΛΠ…», ή ακόμα «Εγώ, που υπέγραψα με δάκρυα στα μάτια την παραχώρηση των αεροδρομίων…». (Ας μην βάλουμε ονόματα στις ατάκες, είναι εύκολο να τα βρείτε…).

Αλλά είναι σχήμα οξύμωρο να δηλώνει ο Σκουρλέτης πως θέλει λύση στα πλαίσια της νομιμότητας και για καλό του περιβάλλοντος, των εργαζομένων και του τόπου, και παράλληλα να βγαίνει να εκτοξεύει τέτοιες σοβαρές κατηγορίες κατά του Πολ Ράιτ, και μάλιστα χωρίς καμία απόδειξη… Αντίθετα το Bloomberg μας πληροφορεί πως ενώ στις 12 Ιανουαρίου, ημέρα των ανακοινώσεων περί κλεισίματος των Σκουριών, η μετοχή της Eldorado έπεσε στα C$3.53, ο Πολ Ράιτ αγόρασε κάποιες μετοχές της εταιρείας στις 8 Φλεβάρη, σε τιμή C$ 3,83.

Έχει μετά άδικο κανείς να πιστέψει πως όντως αυτή η κυβέρνηση δεν επιθυμεί επενδύσεις στην Ελλάδα;

Για τους αγγλομαθείς, διαβάστε εδώ το άρθρο του Bloomberg.