ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: «ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΜΑΣ, ΤΙ ΩΡΑΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ…»

vouliarthro2Μόνο μειδίαμα μου έφερε στα χείλη η ανάγνωση αποσπασμάτων από τη στιχομυθία Ιγγλέζη – Παρασκευόπουλου στη Βουλή, σχετικά με την επερώτηση της βουλεύτριας, γιατί αργεί τόσο η «τιμωρία» της Ελληνικός Χρυσός για τις… «παραβάσεις» της…

Αν και κωμωδία, ήταν τόσο κακοπαιγμένη, που δεν κατάφερε να αποσπάσει το γέλιο… Κατάντησε σε ρεσιτάλ μπουρδολογίας…

«Ιγγλέζη: Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν για τις επιπτώσεις της ρύπανσης και την υποβάθμιση στην δημόσια υγεία, ως αποτέλεσμα της δραστηριότητας της συγκεκριμένης εταιρείας

Παρασκευόπουλος: […..] Η ανάγνωση των ημερομηνιών μου δημιούργησε απορίες για το διάστημα από 05/09/13 – 05/10/14 και για το διάστημα 20/02/15 –  09/10/15. Για τον λόγο αυτό Και επειδή δεν μπορώ να βρω σαφή εξήγηση ζήτησα προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση.

Ιγγλέζη: Δεν είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί η Εισαγγελία Χαλκιδικής έχει κωλυσιεργήσει σε θέματα που αφορούν στην δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός. Καμία από τις καταγγελίες των κατοίκων ή της νέας δημοτικής αρχής δεν έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης ή έστω να έχει απαντηθεί. Στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη έχει αναπτυχθεί ένα πολύ δυναμικό κίνημα, στο οποίο συμμετέχει η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής [σ.σ.!!!] , οι οποίοι αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος της υγείας των οικονομικών δραστηριοτήτων τους, για το μέλλον του τόπου τους, για το μέλλον των παιδιών τους στον τόπο τους. Για την ίδια την ζωή.

Αυτό που δεν έχετε καταλάβει είναι ότι οι έλεγχοι από τους οποίους προέκυψαν τα ευρήματα, προκλήθηκαν από καταγγελίες κατοίκων. Η απουσία ελεγκτικών μηχανισμών εκ μέρους της πολιτείας αλλά και την αδιαφορία και την ανοχή της απελθούσης δημοτικής αρχής , για πολλά χρόνια επιτελούσαν τον ρόλο του ελεγκτή και καταγγέλλοντα παρανομιών. Οι καταγγελίες δεν έφταναν μόνο στην Επιθεώρηση αλλά και στην Εισαγγελία, όπως επιβεβαιώσατε κι εσείς.

Η αγωνία των κατοίκων είναι πολλή μεγάλη όταν μάλιστα σε μετρήσεις στα πηγές υδροδότησης των χωριών της περιοχής διαπιστώνονται υπερβάσεις στα όρια συγκεντρώσεως βαρέων μετάλλων και κυρίως αρσενικού. Η διεύθυνση υδάτων της ΠΚΜ αναφέρει ρητά ότι η ποιότητα των νερών της περιοχής είναι κακή λόγω συγκεντρώσεως μόλυβδου και αρσενικού η οποία οφείλεται σε ανθρωπογενή αίτια, την μεταλλευτική δραστηριότητα – Το καταθέτω στα πρακτικά.

Κύριε Υπουργέ είναι απαίτηση της κοινωνίας να αποδυθούν οι ποινικές ευθύνες για την ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση επιφέρει άμεσες και μη επιστρεπτέες επιπτώσεις την Δημόσια Υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ήδη η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη, με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων που όχι μόνο ανέχονταν αλλά και συγκάλυπταν τις παρανομίες τςη συγκεκριμένης εταιρείας, κρατώντας στα συρτάρια τα αποτελέσματα των ελέγχων που αποκάλυψαν τον δημόσιο κίνδυνο από τις δραστηριότητές της.

Είναι αξιέπαινη η πράξη σας να ζητήσετε πειθαρχικό έλεγχο για τις αξιόποινές πράξεις που έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Η νέα Κυβέρνηση, προς τιμήν της χρειάστηκε να λάβει αυστηρότερα μέτρα για το αυτονόητο, έτσι ώστε να διαπιστωθούν οι συγκεκριμένες παραβάσεις και να επιβληθούν τα πρόστιμα, που αυτές συνεπάγονται. Γιατί είχε και την ευθύνη και την βούληση να το πράξει για να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών. Στις ευνομούμενες πολιτείες η υγεία των κατοίκων είναι πάνω από τα συμφέροντα των εταιρειών.

Παρασκευόπουλος: Επιβεβαιώνω ότι οι έλεγχοι προκλήθηκαν από καταγγελίες των κατοίκων. Δεν μπορώ να συμφωνήσω πως υπάρχει καθυστέρηση. Είναι ζητούμενο. Πάντως σας διαβεβαιώνω ότι θα ερευνηθεί το ενδεχόμενο της καθυστέρησης με πολλή προσοχή.»

Αυλαία, χλιαρό χειροκρότημα, υποκλίσεις, αποχώρηση ηθοποιών…