ΙΓΓΛΕΖΗ: ΕΣΠΕΙΡΕ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ…

iggleziΣτην «σκληρή» ανακοίνωση του «Συντονιστικού Ιερισσού κατά της εξόρυξης χρυσού» κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής της στο θέμα της εξόρυξης (διαβάστε εδώ), με αφορμή την έκδοση άδειας δόμησης για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το απόσπασμα το οποίο αναφέρεται στην κα Ιγγλέζη:

«[…] Η μεταλλευτική δραστηριότητα στη χώρα εξακολουθεί να ρυθμίζεται από αναχρονιστικούς νόμους, φωτογραφικές διατάξεις και έναν απαράδεκτο μεταλλευτικό κώδικα. Τα μεταλλευτικά σχέδια συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται τμηματικά και κατακερματισμένα, με αποτέλεσμα τόσο η διοίκηση όσο και η δικαιοσύνη να μην είναι σε θέση να διαχειριστούν συνολικά ένα εξορυκτικό σχέδιο, αφήνοντας έτσι μεγάλα περιθώρια για, πολλών ειδών, διευκολύνσεις προς τους “επενδυτές”. Η κυβέρνηση επιλέγει να διαιωνίζει αυτήν την κατάσταση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τόσο η κυβέρνηση όσο και η τοπική βουλευτής, η οποία εκλέχθηκε από το κίνημα και είναι γνώστης των προβλημάτων της περιοχής, έχουν σοβαρές ευθύνες γι΄αυτή την τόσο καταστροφική επιλογή.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή της Χαλκιδικής, όποια κυβέρνηση και είναι απέναντί μας. – Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού»

Ουπς!!! Τι είπατε; Η τοπική βουλευτής εκλέχθηκε από το κίνημα; Και όχι για το… εξαιρετικό έργο που έχει προσφέρει στην κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής; Όταν το γράφαμε εδώ και μήνες, κατηγορηθήκαμε ως συκοφάντες… Τώρα το ομολογεί το ίδιο το… «κίνημα»…

Η κα Ιγγλέζη υποσχόταν σε όλους τους τόνους πως θα εξασφάλιζε τι κλείσιμο των μεταλλείων Κασσάνδρας… Και γι’ αυτό το «κίνημα» την ψήφισε και την έβγαλε βουλεύτρια… Καταλαβαίνετε τι ήττα θα αποτελέσει για την ίδια και για την μελλοντική της πολιτική καριέρα (λέμε τώρα…). Οπότε η υπόθεση για την κα Ιγγλέζη είναι «ή ταν ή επί τας»…

Σας λύθηκαν τώρα κάποιες απορίες; Αν όχι, μην ανησυχείτε, θα έχουμε και συνέχεια…