Α.ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΣ ANTIGOLD: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ»

EOUzwijf3Ug9Z4jJJrx6Συνάντηση με εκπροσώπους κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιδρούν στην επένδυση εξόρυξης χρυσού είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κατόπιν αιτήματος των ιδίων, που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Μετά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:

«Άκουσα τους προβληματισμούς των κατοίκων της περιοχής και τους επανέλαβα την πάγια θέση της Περιφέρειας ότι είμαστε υπέρ των επενδύσεων διότι μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε πλούτο στην περιοχή μας και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, αρκεί αυτές οι επενδύσεις να μη βλάπτουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Από το 2014 μέχρι σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον 12 αποφάσεις των αρμόδιων δικαστηρίων που καταρρίπτουν τις αιτιάσεις των κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση. Εμείς ως Περιφέρεια είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τους νόμους. Διαβεβαίωσα τους κατοίκους ότι θα συνεχιστούν οι ίδιοι ασφυκτικοί έλεγχοι που γίνονται στην περιοχή, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δε θα κινδυνεύσει το περιβάλλον και η δημόσια υγεία».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το αν το θέμα θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ωστόσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά αποφασιστική αρμοδιότητα για την επένδυση και επομένως δεν μπορεί να λάβει οποιαδήποτε απόφαση.

«Αν πάντως επιθυμεί η αντιπολίτευση μπορεί να εισάγει ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία», διευκρίνισε.

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.( Πηγή ανάρτησης: ergoliptesxalkidikis και rthess).

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 23/01/2016]