ΣΤΟΝ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ», ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ

TZITZIKOSTAS1-735x459Στο στόχαστρο του «κινήματος» κατά της μεταλλουργίας χρυσού στη Χαλκιδική μπαίνει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας για τις πρόσφατες δηλώσεις του υπέρ της επένδυσης της Eldorado Gold. Μάλιστα, οι αντιδρώντες φτάνουν σήμερα το πρωί από την Ιερισσό στη Θεσσαλονίκη, ώστε να του τα ψάλλουν, αφού θεωρούν ότι «κανε στροφή 180 μοιρών στη στάση του για τη χρυσή επένδυση». Την οργή τους πυροδότησε η πρόσφατη δήλωση του κ. Τζιτζικώστα ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύση στο ζήτημα των αδειοδοτήσεων της επένδυσης και να σταματήσει να μεταθέτει διαρκώς τις αποφάσεις της. Στην Περιφέρεια. Γι αυτό και σήμερα, στις 11.00, θα συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Μια επιτροπή των διαδηλωτών θα ζητήσει να συναντηθεί με τον κ. Τζιτζικώστα, ώστε να τον κάνει κοινωνό της δυσαρέσκειας της περιοχής και να τον ενημερώσει για όσα «παράνομα» όπως λένε οι αντιδρώντες χαρακτηριστικά συμβαίνουν στις Σκουριές. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας θα ακούγεται παλαιότερο ηχητικό ντοκουμέντο, με τη φωνή του περιφερειάρχη να διαβεβαιώνει τους «κατοίκους» της περιοχής για τη στήριξή του. «Θα φωνάξουμε και πάλι για τη σωτηρία του τόπου μας, των νερών μας, του περιβάλλοντος»!!! λέει από την πλευρά του ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων Τόλης Παπαγεωργίου.

Εν τω μεταξύ, η απόφαση του ΣτΕ, που ξεκλειδώνει το λουκέτο Σκουρλέτη στις Σκουριές, δεν φαίνεται ότι εντυπωσίασε ούτε τους μεταλλωρύχους ούτε τους αντιδρώντες στην επένδυση. Οι μεν πρώτοι θεωρούν ότι θα είναι άλλη μια απόφαση που δεν θα γίνει σεβαστή, οι δε δεύτεροι ότι ήταν κάτι αναμενόμενο που δεν αλλάζει τίποτα…