ΟΙ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ… ΚΑΙ Η «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ» ΕΦ.ΣΥΝ.

goldΣυνεχίζοντας να λοιδορεί τους αγώνες των εργαζομένων η συριζαϊκή ΑΥΓΗ. Φοράει τις αριστερές παρωπίδες μεγέθους XXL και αναρωτιέται:

«Εδώ και λίγες ώρες 29 μεταλλωρύχοι είναι άνεργοι, μετά τις απολύσεις στις οποίες προχώρησε η Άκτωρ, και το σωματείο τους, παρ’ ότι έχει προκηρύξει επαναλαμβανόμενες απεργίες, στρέφει τα πυρά του ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΣτΕ, επειδή κωλυσιεργούν να εκδώσουν τις απαιτούμενες άδειες που έχουν να κάνουν με το εργοστάσιο εμπλουτισμού, με το flashmelting και τα φράγματα. Ακόμη και τώρα, οι μεταλλωρύχοι επιλέγουν να αφήσουν στο απυρόβλητο την εργοδοσία, ως συνέχεια της αγαστής συνεργασίας, που υπερβαίνει τη συνηθισμένη σχέση αφεντικού υπαλλήλου».

Είναι δυνατόν τέτοια σπέκουλα; Είναι δυνατόν να ταΐζει τόσο σανό τους αναγνώστες της; Φταίει ο κάθε εργοδότης όταν η κυβέρνηση σχεδόν απροκάλυπτα παρακωλύει συστηματικά μια επένδυση ζωής επειδή θέλει να «είναι συνεπής στις προεκλογικές της εξαγγελίες» και για να μην διαψευστούν η Ιγγλέζη, ο Ζουμπάς και ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής;

Διαβάστε και την εξ’ αριστερών απαξίωση του αγώνα των εργαζομένων για αξιοπρεπή εργασία: «Χτυπούσαν τα κράνη, έφτιαχναν… ρίμες με τον Λαφαζάνη και απειλούσαν οποιονδήποτε θα έμπαινε εμπόδιο στην επένδυση .Ήταν 16 Απριλίου του 2015, όταν οι μεταλλωρύχοι, με την ευγενική υποστήριξη της Ελληνικός Χρυσός, κατέβηκαν να διαμαρτυρηθούν έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος για την καθυστέρηση των έργων, λόγω της ανάκλησης αδειών. Στα σημεία των συγκεντρώσεων έτρεχε κυριολεκτικά ο Άδωνις, όπως έκανε πιο πρόσφατα για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, και δήλωνε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσουμε να σας κλείσουν τα σπίτια».

Και τελειώνει το άρθρο ως εξής:

«Στην ανακοίνωση με την οποία εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις, οι μεταλλωρύχοι διατυπώνουν τρία αιτήματα: α) Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων της Άκτωρ β) Νέα επιχειρησιακή σύμβαση καθώς η υπάρχουσα έχει λήξει και γ) Υλοποίηση του έργου όπως αυτό έχει αδειοδοτηθεί. Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι πού απευθύνονται τα αιτήματα, καθώς, ενώ τις απολύσεις τις έκανε η Άκτωρ, στο επίκεντρο βρίσκεται ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Πολύ περίεργο που στο επίκεντρο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ…, έτσι; Λες και η ΑΚΤΩΡ θέλει να κλείσει την επένδυση… Λες και η ΑΚΤΩΡ δεν δίνει τις αδειοδοτήσεις… Αιδώς, αχρείοι….

Αντίθετα, το άλλο φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, η Εφημερίδα των Συντακτών, περιορίζεται σε ένα ουδέτερο, πληροφοριακό σχόλιο για τις απολύσεις, συνοδευόμενο από τις δηλώσεις Ζαφειρούδα:

«Σε απολύσεις 29 εργαζομένων στις Σκουριές προχώρησε η εταιρεία Άκτωρ την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ αναμένεται η τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με την απόφαση Σκουρλέτη για διακοπή εργασιών σε Σκουριές και Ολυμπιάδα και ενώ εκκρεμεί η αδειοδότηση της πολεοδομίας για το εργοστάσιο εμπλουτισμού και η άδεια για τα φράγματα, πάλι από το ΣτΕ. Το Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής ξεκίνησε χτες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με αιτήματα την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων της Άκτωρ , νέα επιχειρησιακή σύμβαση, καθώς η υπάρχουσα έχει λήξει, και υλοποίηση του έργου όπως αυτό έχει αδειοδοτηθεί. Όπως δήλωσε στο alterthess.gr ο πρόεδρος του σωματείου Γ. Ζαφειρούδας, οι απολύσεις έγιναν γιατί η κυβέρνηση και το ΣτΕ κωλυσιεργεί να εκδώσει τις απαιτούμενες άδειες που έχουν να κάνουν με το εργοστάσιο εμπλουτισμού, με το flashmelting και τα φράγματα . Οι απολυμένοι εργαζόμενοι της Ακτωρ βρίσκονται, σύμφωνα με τον ίδιο, σε διαπραγματεύσεις με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, η οποία ενδέχεται να τους προσλάβει».

Πολύ περίεργο… Δεν υπάρχει σύμπλευση και συντονισμός; Πάει, χάλασε ο κόσμος…