ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ

ΣΚΟΥΡΙΕΣ-8-1-2016Τη δήλωση ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν δεν «διώξουμε την Eldorado Gold από την περιοχή», επανέλαβαν όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «Συντονιστικού Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού» και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή στον Κάκαβο. Ακούστηκαν… εμπνευσμένα συνθήματα όπως «ο Kάκαβος δεν είναι τσιφλίκι κανενός, να φύγει τώρα η Ελληνικός Χρυσός», και σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Ιερισσού δήλωσε πως «Δεν είμαστε μια ενοχλητική, ηχηρή μειοψηφία. Είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί, είμαστε αποφασισμένοι.»
Τι δείχνουν όλα αυτά; Κατ’ αρχάς επιβεβαιώνουν αυτό που απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold στη συνέντευξή του στο Χίλτον Αθηνών: «Έχουμε εμπειρία σε διάφορα μέρη του κόσμου. Τις περισσότερες φορές η αντίδραση έχει να κάνει με την άγνοια και όταν δοθεί χρόνος και οι εξηγήσεις συνήθως τα ζητήματα λύνονται. Εδώ όμως, καθοδηγούνται ιδεολογικά αυτές οι αντιδράσεις. Και εν προκειμένω δεν πρόκειται ποτέ να τους πείσεις αυτούς τους ανθρώπους».
Και δεύτερον, πως ακριβώς επειδή αυτές οι αντιδράσεις είναι καθοδηγούμενες, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν… Όλα για τα ψηφαλάκια… Εδώ διακυβεύονται πολιτικές καριέρες….