ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ!!!

ImageHandlerΌπως όλοι καταλαβαίνουν, με τη χθεσινή απόφασή του το ΣτΕ έβαλε οριστικά τέλος στο επίμαχο θέμα των επιτόπιων δοκιμών σε ημιβιομηχανική κλίμακα της μεταλλευτικής μεθόδου της ακαριαίας τήξης, την οποία θα εφαρμόσει η Ελληνικός Χρυσός στην Ολυμπιάδα και στις Σκουριές για την επεξεργασία του μεταλλεύματος.

Το υπουργείο όμως, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «σεβόμενο πάντοτε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, θα μελετήσει το σκεπτικό και της νέας απόφασης και θα κινηθεί αυστηρά με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων και των εργαζομένων στο έργο και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος». Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο μας προϊδεάζει για το νέο επιχείρημα που θα προβάλλει προσεχώς, σημειώνοντας ότι «η ολομέλεια του ΣτΕ δεν εξέτασε εκ νέου επί της ουσίας το ζήτημα της εκπλήρωσης ή μη του όρου περί επιτόπιας ημιβιομηχανικής δοκιμής από την εταιρεία, αλλά θεώρησε ότι δεσμεύεται από τις σχετικές κρίσεις της 3191 2015 απόφασης του Ε’ Τμήματος με την οποία είχε ακυρωθεί η από 28..4.2015 απόφαση του τότε υπουργού και είχε αναπεμφθεί η υπόθεση στη διοίκηση για νέα κρίση».

Με άλλα λόγια, και όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως, για αυτή την κυβέρνηση και γι’ αυτόν τον υπουργό, δεν έχουν καμιά σημασία οι αποφάσεις του ΣτΕ! Πάντα θα βρίσκουν νέα κωλύματα και προφάσεις, τις περισσότερες φορές στα όρια της γελοιότητας–, για να καθυστερήσουν το έργο.

Μην με πείτε απαισιόδοξο, αλλά προσωπικά δεν βλέπω –εκτός της ηθικής δικαίωσης και της κατάρρευσης και του τελευταίου ίχνους αξιοπιστίας υπουργείου και κυβέρνησης–, κάποια σημαντική εξέλιξη στα πράγματα…. Είναι πλέον εμφανές πως ο κος Σκουρλέτης, ακολουθώντας το παράδειγμα Ιγγλέζη, και βλέποντας πως η παρούσα κυβέρνηση (ενόψει ασφαλιστικού, αγροτικού, αποκαλύψεων Βαρουφάκη, κ.λπ.) δεν έχει και πολλά ψωμιά, προσπαθεί να σώσει την πολιτική του καριέρα στηριζόμενος στις Σκουριές! Για να μπορεί να βγει μεθαύριο και να πει, «όταν εσείς ξεπουλάγατε αεροδρόμια και ΟΛΠ, εγώ –που είμαι πιο πολύ… ΣΥΡΙΖΑ από εσάς–, ήμουν βράχος με την Eldorado…». Το θέμα είναι ποιος θα τον πιστέψει…