«Έχει κινητοποιήσει το υπουργείο την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και το τραπεζικό σύστημα, ώστε να εντοπίσει σε πρώτη φάση της κρίσιμες βιομηχανικές υποδομές σε ανταγωνιστικούς κλάδους, δημιουργώντας ένα βιώσιμο σχέδιο επανεκκίνησης. Προϋποθέσεις για αυτές της βιομηχανικές υποδομές είναι, να έχει αποξενωθεί ο προηγούμενος ιδιοκτήτης από την ιδιοκτησία, να έχουν καλές κτιριακές υποδομές και μηχανικό εξοπλισμό και να βρίσκονται εντός τυπικών βιομηχανικών περιοχών», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη η υφυπουργός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.
«Δεν μπορεί να γίνει επανεκκίνηση σε της της βιομηχανίες. Μπορεί να γίνει πολύ εύκολα επανεκκίνηση σε αυτές που βρίσκονται στα χέρια των τραπεζών. Δεν μπορούν να επανεκκινήσουν εύκολα επιχειρήσεις της οποίες εκκρεμούν υποχρεώσεις της της το δημόσιο. Δεν θα ανοίξει το υπουργείο προβληματικές επιχειρήσεις, θα βοηθήσει σε ένα πλαίσιο εξυγίανσης, να μπουν νέοι επενδυτές και επιχειρηματίες. Το υπουργείο παίζει επιτελικό ρόλο ώστε να επανεκκινήσει μέρος της βιομηχανίας στη χώρα, δεν πάει να κάνει κρατικοποίηση στη λογική των δεκαετιών του 1980 της λένε κάποιοι», τόνισε η κα Τζάκρη.
Τι μου θυμίζει… Τι μου θυμίζει… Α, ναι… το βρήκα… Η κα Τζάκρη παίρνει σαν παράδειγμα την ανάληψη της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην ΒΑ Χαλκιδική από την Ελληνικός Χρυσός όταν απέτυχε η TVX και έκλεισαν τα ορυχεία. Προφανώς είναι ένα επιτυχημένο μοντέλο και θα χρησιμοποιηθεί για την «επανεκκίνηση της βιομηχανίας»!!! Μα, τι ακούνε τα αυτάκια μου; Γι’ αυτό ακριβώς δεν σκίζουν τα ιμάτιά τους οι antigold συνιστώσες κραυγάζοντας «σκάνδαλο, σκάνδαλο»;;;; Περίεργο κόμμα αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ… Ο ορισμός του «πλουραλισμού»!!!
Ακούστε εδώ τις δηλώσεις Τζάκρη στην ΕΡΤ και στο Πρώτο Πρόγραμμα. Στο τέλος υπάρχει αναφορά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος με αδειοδοτήσεις κλπ. Και σχετικές επαφές με παραγωγικούς φορείς. Δεν είναι σχήμα οξύμωρο να μιλάμε για το φιλί της ζωής σε επιχειρήσεις που πέθαναν και να προσπαθούμε να διώξουμε παραγωγικές και υγιείς δραστηριότητες όπως η μεταλλευτική στην Χαλκιδική, για αμιγώς πολιτικούς λόγους; Αυτό δεν είναι ο ορισμός της υποκρισίας;