Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ Νο2…

papatziliki toli stin ert3Και ήρθε η σειρά του αρχέγονου Απόστολου Παπαγεωργίου να πάρει την antigold σκυτάλη. Σε εκπομπή στην ΕΡΤwebtv (δείτε εδώ), ο Τόλης έδωσε ρέστα… Έδειξε πλάνα που τράβηξε ο κος Σεκέρογλου «πετώντας» πάνω από τα εργοτάξια, και επίμονα πλάνα με λασπόνερα επιφανειακής απορροής που βάφτισε «απόβλητα»… Παντού μας περιέγραψε καταστροφή, ρύπανση, όλεθρο, θανατικό… Τα άλλα συγκλονιστικά πλάνα που παρουσίασε ήταν κάτι φορτηγά που εκτελούσαν χωματουργικά έργα!

Χαρακτηριστικά και τα όσα ακούστηκαν σε διαλόγους με τον «πρόθυμο» δημοσιογράφο Αγγελίδη…

«Λένε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εμείς έχουμε μια άλλη εικόνα την οποία έχει καταγράψει ο Σεκέρογλου. Είχαμε συνάντηση με Σκουρλέτη: 2,5 ώρες, 13 εκπρόσωποι επιτροπών αγώνα. Και η έρευνα του Παρατηρητηρίου με φωτοαποτύπωση όλης της περιοχής».

Δημοσιογράφος: «Τι είπε ο Σκουρλέτης για τα αποδεικτικά στοιχεία;»

«Είπε ότι θα τα μελετήσουνε με προσοχή και θα κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες που επιβάλει ο Νόμος. Η εταιρεία ζήτησε σήμερα το πρωί να έχει συνάντηση. Της δόθηκε για τις 10. […] Τραγικό… Επαναλαμβάνει την ΤVX. Ολόκληρα τα ελληνιστικά Στάγειρα έχουν μπαζωθεί από την εταιρεία. Στις Σκουριές αποκαλύφθηκε ότι το Μεταλλείο χαλκού των Σκουριών η Χαλκιδική οφείλει το όνομά της. Από τους πρώιμους χρόνους παρήγαγε χαλκό που εξήγαγε στην Μεσόγειο. Είχαμε ευρήματα πολύ σημαντικά. Στείλαμε ανοιχτή Επιστολή στο ΚΑΣ (σ.σ. εμφανίζεται και η περίφημε αφίσα). Σήμερα συζητείται στο ΚΑΣ. Δεν έχουμε ελπίδα. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις επενδυτικών σχεδίων η θέση του σταθερή. Απορρίπτει το αίτημα της διατήρησης του αρχαιολογικού χώρου».

Δημοσιογράφος: «Ας είμαστε αισιόδοξοι. Δεν ξέρουμε… Το αναδείξαμε σήμερα γιατί παίζει και η συνάντηση με τον Σκουρλέτη και το ΚΑΣ … Εκτός από τα δάση και τα νερά κινδυνεύουν και τα Αρχαία»…..

Ο Τσίπρας ζητάει από τους επενδυτές «να εμπιστευτούν την Ελλάδα» και να έρθουν με τα κεφάλαιά τους στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος δέχεται τον Τόλη και τον antigold συρφετό των «επιτροπών αγώνα» (εξωθεσμικούς δηλαδή παράγοντες) και συζητούν για το πως θα κλείσουν την μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση στην Ελλάδα… Σουρεαλισμός made by Syriza….