Η ΛΑΪΚΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

suriza1-thumb-largeΜετά τις επιθέσεις εναντίον τους, οι υπουργοί πλέον εμφανίζονται μόνο σε ουδέτερες ζώνες και πάντοτε στέλνουν πριν αστυνομικούς

Ο Γιώργος Βαρεμένος κι ο Αλ. Φλαμπουράρης στέκονταν χαρούμενοι στο προαύλιο του Πολυτεχνείου όταν ακούστηκαν οι πρώτες κραυγές απ’ το βάθος. Η ομάδα των αντιεξουσιαστών φοιτητών είχε μόλις εντοπίσει τους υπουργούς με τα στεφάνια, και δεν άργησε να πάρει τα όπλα: στον ρυθμό τού φύγετε από δω ! , μπουκαλάκια με νερό άρχισαν να πέφτουν από ψηλά, καφέδες ετοιμάζονταν για απογείωση και οι ομάδες περιφρούρησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήξεραν ποιον να πρωτοσώσουν, γιατί απ’ το βάθος ερχόταν κι ο Αλ. Τσίπρας να τιμήσει με το στεφάνι του την επέτειο. Περιττό να πει κανείς πως τελικά κι εκείνον τον… τίμησαν οι νεαροί αντιεξουσιαστές με ποικιλία ύβρεων και ποτ πουρί ιπτάμενων αντικειμένων, από αναπτήρες μέχρι πλαστικά ποτήρια. Κι αν ο Αλ. Τσίπρας αναχώρησε σε fast forward για να γλιτώσει τα χειρότερα, ο Νίκος Βούτσης, που ακολουθούσε με το στεφάνι της Βουλής των Ελλήνων, πέρασε από Γολγοθά. Με τους φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ και τους νεαρούς αντιεξουσιαστές να έχουν γίνει ένα κουβάρι στο βάθος του πλάνου, ο πρόεδρος της Βουλής είπε στην κάμερα πως σήμερα αποκτά ιδιαίτερη σημασία και το μήνυμα ενάντια στη βαρβαρότητα. Μέχρι πέρυσι, βλέπετε, τη βαρβαρότητα του κραξίματος δεν την εισέπραττε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, όσο ήταν στην αντιπολίτευση, τα στελέχη του γνώριζαν την αποθέωση άμα τη εμφανίσει. Οι αγκαλιές, ποιος μπορεί να ξεχάσει τις αγκαλιές της Νάντιας Βαλαβάνη με τις καθαρίστριες έξω απ’ το υπουργείο, τα φιλιά στον Γιάνη Βαρουφάκη ή τον Γιώργο Κατρούγκαλο στην ορκωμοσία της πρώτης συριζαίικης κυβέρνησης να λέει πως αν μου ρίξουν έστω κι ένα γιαούρτι, εγώ θα παραιτηθώ, γιατί θα σημαίνει πως δεν με θέλει ο λαός Από τότε μέχρι τώρα, βέβαια, τα γιαούρτια έπεσαν βροχή σε αντίθεση με τις παραιτήσεις. Ο ίδιος ο Γ. Κατρούγκαλος μπορεί να μην είδε το μέσα μέρος απ’ το κεσεδάκι, αλλά γνώρισε τη διαπόμπευση στα ανοιχτά της Βουλής τον Ιούνιο, όταν τον χτύπησαν σαν το κύμα οι φωνές των συμβασιούχων του ΟΑΕΕ. Υπάρχει και η αυτοκτονία, το καταλαβαίνετε, του φώναζε μια γυναίκα, ενώ εκείνος και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είναι από τα κυβερνητικά στελέχη που γεύτηκαν από πρώτο χέρι τις δυσάρεστες στιγμές που συνεπάγεται η άσκηση εξουσίας.

[…]

Τη σουρεαλιστικότερη των επιθέσεων έμελλε να την υποστεί ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας. Δύο μήνες πριν, ο πρωθυπουργός απετόλμησε απόβαση στη ΔΕΘ με μια ομάδα αστυνομικών να τον φυλάει όπως ο Σκρουτζ Μακ Ντακ την τυχερή του δεκάρα. Μια ομάδα γυναικών εμφανίστηκε μέσα στο πλήθος και ξεκίνησε να ζητωκραυγάζει τον Αλ, Τσίπρα και να χειροκροτάει. Καθώς οι κάμερες ήταν παρούσες, οι αστυνομικοί άφησαν με χαρά τις κυρίες να πλησιάσουν. Πράγμα το οποίο μετάνιωσαν μέσα στα επόμενα δύο λεπτά: οι γυναίκες με το που έφτασαν σε απόσταση αναπνοής απ’ τον πρωθυπουργό, μεταλλάχθηκαν σε σύγχρονες αμαζόνες κι άρχισαν να ξεφωνίζουν: Ντροπή σου! Έκλεισες τα μεταλλεία! Οι άντρες μας είναι στις στοές! . Ήταν, βλέπετε, οι σύζυγοι των επαναστατημένων μεταλλωρύχων τα Χαλκιδικής. Ευτυχώς για τον Αλ. Τσίπρα, οι αστυνομικοί της φρουράς του πρόλαβαν και μπήκαν στη μέση. Αλλιώς ο πρωθυπουργός ίσως μάθαινε έστω και ετεροχρονισμένα τι έκαναν οι αμαζόνες όταν επιτέλους εντόπιζαν τους άνδρες εχθρούς τους.

[ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, της Μαριλής Μαργωμένου, 22/11/2015]