Η ΙΓΓΛΕΖΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑ ΨΑΞΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΧΩΛΑΙΝΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ»!!!

DCIM100MEDIA

Στην γραφική αριστερή εφημερίδα «το Χωνί», βρήκε αυτή την εβδομάδα βήμα η βουλεύτρια Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη για να εκφράσει  ακόμα μια φορά τις απόψεις της για τις Σκουριές, οι οποίες άπτονται πλέον της ιδεοληπτικής εμμονής.

Προφανώς σε μια προσπάθεια να φανεί πως η κα Ιγγλέζη ασχολείται και με άλλα θέματα εκτός από τις Σκουριές, είχαν δοθεί στον «δημοσιογράφο» ερωτήσεις από όλο το πολιτικό φάσμα, όπως για την διαπραγμάτευσης, το ασφαλιστικό, τα ισοδύναμα, και άλλα, οπότε είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε εκπληκτικές απόψεις, όπως το ότι

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ των κινημάτων και της οικολογίας. Η παρούσα κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει το στίγμα μιας περιβαλλοντικής πολιτικής, η οποία θα είναι πάνω από τα συμφέροντα και αυτό που θα κοιτάει είναι να υπηρετείται το δημόσιο συμφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος»!!!

«[…] Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να υλοποιήσουμε τη συμφωνία, να ψηφίσουμε τα προαπαιτούμενα μέτρα για να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η πρώτη αξιολόγηση και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ούτως ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη διευθέτηση του χρέους. Από εκεί και πέρα, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε ένα παράλληλο δικό μας πρόγραμμα, το οποίο θα οδηγήσει με σταθερά βήματα τη χώρα σε μια αναπτυξιακή πορεία.»!!!

Είπε και μερικά ωραία ανέκδοτα:

«Τα άμεσα μέτρα που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύουν στην εξασφάλιση της σύνταξης για τις επόμενες γενιές.»!!!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως σύνθημα ότι η Ευρώπη αλλάζει και θα μπορούσε το κόμμα μας –κάτι που εξακολουθούμε να πιστεύουμε– να είναι η αρχή μιας μεγάλης αλλαγής στην Ευρώπη.»!!!

«Ζούμε ιστορικές στιγμές στην Ευρώπη Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε στη νίκη των λαών και όχι στη νίκη των εταιρειών»!!!

Και τελευταίο άφησαν στη «συνέντευξη» το θέμα των μεταλλείων:

Δημοσιογράφος: «Έχετε ασχοληθεί πολύ με το τεράστιο ζήτημα της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Προεκλογικά, υπήρξε μια σχετική απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη για τα μεταλλεία. Υπήρξε όμως η κατηγορία ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται το θέμα με επικοινωνιακούς όρους…»

Ιγγλέζη: «Καθόλου επικοινωνιακούς όρους δεν επιλέγει ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο υπουργός έχει δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι στην περίπτωση των Σκουριών θα εφαρμοστεί η νομιμότητα το δημόσιο συμφέρον και η προστασία του περιβάλλοντος. Η απόφαση που πήρε ήταν βασισμένη σε αυτά ακριβώς τα τρία πράγματα. Αυτή τη στιγμή, πάντως, έχει ανασταλεί η απόφασή του με μια απόφαση του τμήματος αναστολών του ΣτΕ. Ελπίζουμε ότι το Συμβούλιο θα κρατήσει τη δέσμευσή του και θα βγάλει γρήγορα την οριστική του απόφαση, ώστε να μην συνεχίσει η καταστροφή του συγκεκριμένου τόπου με μια προσωρινή απόφαση. Όπως και να ‘χει, αυτή είναι μία μόνο παράμετρος από το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί αυτή η καταστροφική επένδυση στις Σκουριές. Αυτό που αναδείχθηκε με το θέμα της μεταλλουργίας είναι ένα μικρό κομμάτι των πολύ μεγάλων προβλημάτων, που δημιουργεί η επένδυση. Η κυβέρνηση και το υπουργείο θα ψάξουν να βρουν πού αλλού χωλαίνει. Γιατί χωλαίνει σε πάρα πολλά σημεία.»

Βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα. Η βουλεύτρια Χαλκιδικής ξέρει κάτι παραπάνω από όλους τους άλλους και προδικάζει την απόφαση του ΣτΕ; Και σε μια στιγμή που όλοι προσπαθούν να βρουν λύση, η Ιγγλέζη δηλώνει ευθαρσώς πως κυβέρνηση και υπουργείο ψάχνουν εναγωνίως να βρουν κι άλλα εμπόδια για να μην προχωρήσει η επένδυση;;