Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

koinoniki-eythiniΤην πλήρη αποτύπωση όλων των παραμέτρων της δραστηριότητας της Ελληνικός Χρυσός μπορεί να διαβάσει κανείς στη νέα Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός για το 2014: (Διαβάστε τη εδώ).

Εκτός των άλλων, η έκθεση περιλαμβάνει αναλυτικά:

 • όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον σχεδιασμό και την εξέλιξη των έργων μας, στις Σκουριές, την Ολυμπιάδα και το Στρατώνι
 • την πολιτική μας και τις αρχές που διέπουν το έργο μας, σε σχέση με το περιβάλλον, την κοινωνική ευθύνη και τους ανθρώπους μας
 • όλα τα στοιχεία σε σχέση με την «υπεραξία» που δημιουργεί η επένδυσή μας στην εθνική και περιφερική οικονομία και ανάπτυξη
 • τις διακρίσεις που πιστοποιούν την δέσμευσή μας, για απόλυτη συνέπεια στην τήρηση των υψηλότερων προδιαγραφών, κανόνων και πρακτικών

Η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2014, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να μοιραστεί η εταιρεία με όλους τους ενδιαφερόμενους, τις αρχές και τις επιλογές που καθιστούν την επένδυσή στην Χαλκιδική, το μέσο για να ξεκλειδωθεί αυτή η «χρυσή υπεραξία» με στόχο την ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας. Δηλαδή:

 1. Την στρατηγική μας επιλογή να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα και να συνεισφέρουμε στην εθνική οικονομία και ανάπτυξη, με:
 • 1,5 δις ευρώ συνολικές επενδύσεις. Πάνω από 250 εκ. ευρώ μόνο την περασμένη χρονιά στα έργα μας στην Χαλκιδική
 • συνολικό όφελος για την εθνική οικονομία το 30-35% των εσόδων μας ετησίως
 • 1,6 δις ευρώ σε άμεσους φόρους την επόμενη 20ετία. 50 εκ. ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές από το 2012 μέχρι και σήμερα
 • περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας
 • έμπρακτη στήριξη ελληνικών επιχειρήσεων και Ελλήνων προμηθευτών
 1. Την απόφαση της Ελληνικός Χρυσός να συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα την περιοχή της δραστηριότητάς της, αυξάνοντας την απασχόληση, ενισχύοντας την τοπική αγορά, στηρίζοντάς τους ντόπιους εργολάβους και προμηθευτές και επενδύοντας σε έργα υποδομής και δράσεις κοινωνικής ευθύνης. Είναι ενδεικτικό ότι την περίοδο 2006-2013 διατέθηκαν περισσότερα από 56 εκ. ευρώ απευθείας στην τοπική οικονομία, που ενισχύθηκε κατά 800%. Ενώ μόνο το 2014 διατέθηκαν στην τοπική αγορά, πάνω από 27 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 165% σε σχέση με το 2013.
 2. Την σταθερή επιλογή της εταιρείας να επενδύει στην κοινωνική ευθύνη. Πάνω από 3 εκ. ευρώ επενδύθηκαν το 2014 σε έργα υποδομής και δράσεις κοινής ωφελείας.
 3. Την δέσμευση για σεβασμό στο περιβάλλον που είναι και ο βασικός παράγοντας στον σχεδιασμό του έργου. Το ISO 14001 για το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης στο σύνολο των εργασιών, το νέο σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης που θα τεθεί μέσα στην χρονιά σε πλήρη εφαρμογή, η αποκατάσταση ολόκληρης της επιφάνειας της Ολυμπιάδας, είναι κάποια μόνο από τα δείγματα γραφής σε αυτή την κατεύθυνση.
 4. Την φιλοσοφία, για απολύτως υπεύθυνη και ασφαλή λειτουργία των έργων όσον αφορά το περιβάλλον, τους εργαζόμενους μας και τον τόπο. Φιλοσοφία που πιστοποιείται μέσα από μια σειρά διακρίσεων και βραβεύσεων, στη διάρκεια του 2014.

Διαβάστε στην Έκθεση πως αυτές οι αρχές έγιναν πράξη και ποιοι είναι οι νέοι στόχοι που καθορίζουν την εξέλιξη της επένδυσης στην Χαλκιδική.