Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ… ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ;

1 unnamedΚλιμάκωση του κατά φαντασία «antigold αγώνα» παρατηρείται τις τελευταίες ώρες… Επιβεβαιώνεται το σενάριο που τόσες φορές έχουμε περιγράψει, πως όσο πλησιάζουν οι δίκες των κατηγορουμένων για τα επεισόδια του 2013 στο Λάκκο Καρατζά, τόσο θα γινόμαστε όλο και πιο συχνά μάρτυρες τέτοιων θλιβερών γεγονότων…

Έτσι, εκτός από τη νέα εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε σε δυο σκαπτικά μηχανήματα στο Λάκκο Καρατζά, διαβάζουμε στα τοπικά Blog πως ένα ακόμη συμβάν ήρθε να προστεθεί στην κλιμακούμενη ένταση που επιδιώκουν οι εναπομείναντες πολέμιοι της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του το blog Εργολήπτες Χαλκιδικής, «Σήμερα το πρωί αποκλεισμό και απειλές δέχτηκαν εργαζόμενοι και εργολάβοι που βρίσκονταν σε αποθήκη που έχει με ενοίκιο η Ελληνικός Χρυσός λίγο έξω από την Μεγ. Παναγία στην τοποθεσία Γηπεδάκια. Παρόντες ο   Λάζαρος Τόσκας, περιφερειακός σύμβουλος Χαλκιδικής, ο Αντιδήμαρχος κ. Ψιλιάγκος Δημήτριος και ο Αντιδήμαρχος της Μεγ. Παναγίας κ. Μητροφάνης οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί ότι έφτασαν στο σημείο με αυτοκίνητα του Δήμου Αριστοτέλη (!) Παρούσα στο περιστατικό και η αστυνομία ως απλώς παρατηρητής.»

Στο Blog politesaristoteli, ο συντάκτης της σχετικής ανάρτησης αναρωτιέται «Με ποιο δικαίωμα απειλούνται και αποκλείονται εργαζόμενοι και γιατί η αστυνομία παρακολουθεί αμέτοχη αυτές τις καταστάσεις; Τελικά μήπως έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι που αναρωτιούνται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν λίγη ώρα, αν ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου: “Τέλος το πάρτι καταστολής στις Σκουριές;”».

Με τη σειρά μας να θέσουμε κι εμείς ένα ερώτημα: Μήπως τελικά ήταν υπέρ του δέοντος  ελαστικές οι δικαστικές αρχές που απέρριψαν την κατηγορία περί «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης»; Αν δεν είναι αυτό οργανωμένο σχέδιο, τότε ποιο είναι;

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων στα μεταλλεία, που καταδικάζει την απαράδεκτη εμπρηστική επίθεση, ενώ περιμένουμε και δηλώσεις από παράγοντες όπως η κα Ιγγλέζη… (Η οποία από πολλούς θεωρείται η ηθική αυτουργός όλων αυτών των θλιβερών γεγονότων)….

«Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα», το Επαγγελματικό Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας, το Σωματείο επιστημονικού προσωπικού Μεταλλείων Κασσάνδρας «Ο Αριστοτέλης», το Σωματείο εργολάβων και υπεργολάβων Δήμου Αριστοτέλη, καταδικάζουμε από κοινού με οργή και αγανάκτηση τη νέα εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στον χώρο εργασίας μας.

Είναι πασιφανές ότι κάποιοι εξακολουθούν να γράφουν στις σόλες των παπουτσιών τους τους τις δικαστικές αποφάσεις και το ιερό δικαίωμα 2.000 κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής στην εργασία και αναρωτιόμαστε αν αυτή η εμπρηστική αδιαφορία σχετίζεται με την πρόσφατη συνάντηση που είχαν μέλη του συντονιστικού κατά των εξορύξεων με τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Μπήκε άραγε σε εφαρμογή το σχέδιο «τέλος το πάρτυ της καταστολής στις Σκουριές», όπως μας ανακοίνωσαν με στόμφο φίλα προσκείμενες εφημερίδες προς αυτούς;

Καλούμε την πολιτεία και τον αρμόδιο Υπουργό Νίκο Τόσκα να σταθεί στο πλευρό των  Ελλήνων εργαζόμενων και εργολάβων των Μεταλλείων Κασσάνδρας και φορολογουμένων πολιτών και να μας προστατεύσει από τις εγκληματικές διαθέσεις όσων μας έχουν στοχοποιήσει και επιβουλεύονται το ιερό δικαίωμα μας στην εργασία.»