ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

dikiΣτην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για την εκδίκαση των υποθέσεων των κατηγορουμένων για τα επεισόδια στο Λάκκο Καρατζά. Φυσικά θα ξεκινήσει και ο καταιγισμός δημοσιευμάτων σε φίλια προσκείμενα στο antigolg «κίνημα» έντυπα… Σήμερα ξεκίνησε ο Φωτόπουλος στην Εφημερίδα των Συντακτών να μας πληροφορήσει πως οι δικαστές απορρίπτουν την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης , μετατρέποντάς τη σε συμμορία. Δέχονται, δηλαδή, ότι οι κατηγορούμενοι έδρασαν από κοινού για την τέλεση έκνομων πράξεων, αλλά όχι οργανωμένα και συγκροτημένα με δομή και ιεραρχία Σε κάθε περίπτωση, το κατηγορητήριο, αν και κατά τι ελαφρύτερο, παραπέμπει 26 άτομα για συμμορία, κατοχή εκρηκτικών, διατάραξη κοινής ειρήνης (και μάλιστα με καλυμμένα χαρακτηριστικά που αποτελεί επιβαρυντική περίπτωση), έκρηξη με κίνδυνο για άνθρωπο και πράγματα, κατασκευή προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών από κοινού, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, απρόκλητες φθορές, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία

Στο ίδιο άρθρο, μιλάει και ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων κατοίκων της περιοχής Βασίλης Τζούρτος, εμμένοντας στην υπερασπιστική γραμμή του «αγώνα»:

«Στη Βορειοανατολική Χαλκιδική δεν υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις, αλλά η πλειοψηφία των απλών κατοίκων της περιοχής που παλεύει για το νερό, την υγεία, τη ζωή όλων. Διά του βουλεύματος, λοιπόν, γίνεται αποδεκτό το αυτονόητο και καταρρίπτεται εκ νέου ο μύθος περί δήθεν “εγκληματικών οργανώσεων”. Ένας μύθος που συστηματικά καλλιεργήθηκε από όλες τις δυνάμεις καταστολής με στόχο να συκοφαντήσει έναν αγνό, τίμιο και δίκαιο αγώνα, αλλά και να φιμώσει διά της ποινικοποίησης και του εκφοβισμού όποιον τολμούσε να αντιδράσει. […] Ο αγώνας των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση»!!!