ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ 11 ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ»

arnaia leei nai sta metalleia

Ο Βασίλης Μοσχόπουλος δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Αριστοτέλη προσκλήθηκε από την Εγνατία Τηλεόραση να σχολιάσει τις τρέχουσες εξελίξεις με το μεταλλευτικό ζήτημα στα Μαδεμοχώρια του Δήμου Αριστοτέλη.

Αναφέρθηκε στις 11 αποφάσεις του ΣτΕ που απορρίπτουν τις αντιμεταλλευτικές αιτιάσεις και τις οποίες δεν αναγνωρίζει και δεν σέβεται η πλευρά των αντιδρώντων λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Είναι αντιφατικό αυτοί που προσφεύγουν 11 φορές στη δικαιοσύνη, να μην αποδέχονται τις αποφάσεις της.”

Επίσης, ο Βασίλης Μοσχόπουλος σχολίασε και τις ανακρίβειες που διατυπώνονται γύρω από τον τουρισμό και τις θέσεις εργασίας που λένε οι antigold ότι απειλούνται να χαθούν εξαιτίας της εξορυκτικής δραστηριότητας.

“Τα μεταλλεία δεν εμπόδισαν ποτέ τον τουρισμό στην περιοχή μας. Από την άλλη εμείς οι μεταλλωρύχοι είμαστε υπερήφανοι άνθρωποι και όχι δουλοπρεπείς. Η εργασία μας και οι αμοιβές της προκαλούν ζήλια και φθόνο και αυτό είναι φυσιολογικό. Εμείς δεν θα πηγαίναμε ποτέ να δουλέψουμε επί 6 μήνες 15 ώρες την ημέρα για 400 ευρώ, όπως δυστυχώς συμβαίνει στον τουρισμό. Εμείς πάντα διεκδικούμε καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας. Εσείς έχετε δει να αντιδρούν για τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον τουρισμό οι εργαζόμενοι του κλάδου;”

Επιπλέον, κατά την προσωπική άποψη του η κοινωνία βγαίνει απόλυτα ζημιωμένη απ’ αυτή την κοινωνική διαμάχη που σοβεί στην περιοχή για τα μεταλλεία. Γεγονός που όπως επισήμανε  ευνοεί την εταιρεία, καθώς αν ήταν τα πράγματα ήρεμα ο δήμος συμπολίτευση και αντιπολίτευση απο κοινού θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και να πάρουν τα μέγιστα οικονομικά οφέλη από την εταιρεία.

“Γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε τα χέρια και να ενωθούμε σαν κοινωνία. Ο διχασμός μας είναι προς το συμφέρον της εταιρείας” κατέληξε.

Τέλος, για τον ίδιο η επένδυση των Σκουριών είναι Εθνική υπόθεση και πρέπει να το καταλάβει όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας “Οι κρατήσεις των 2.000 εργαζόμενων και όσων απασχολούνται περιφερειακά με τα μεταλλεία πληρώνουν τις θέσεις του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Κανονικά θα έπρεπε να παρακάλανε αυτόν τον κόσμο να συνεχίζει να δουλεύει”

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης “Όραμα Πολιτών” στο βίντεο εδώ.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 2/10/2015]