ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ… (ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ)

unnamed

Ας βάλουμε στη σειρά τα γεγονότα για να καταλάβουν όλοι τι συμβαίνει με τα περίφημα «πορίσματα» της επιθεώρησης περιβάλλοντος:

  • Γίνονται σποραδικά έλεγχοι από το 2012 μέχρι και το 2014 (οι δειγματοληψίες χωρίς συνεννόηση με τον ενδιαφερόμενο όπως προβλέπεται από το νόμο).
  • Λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, στις 16/1/2015, υπό την επερχόμενη επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ, αποστέλλεται στην Ελληνικός Χρυσός το πόρισμα με τις «παραβάσεις».
  • Η εταιρεία απαντά σημείο προς σημείο εντός του επόμενου μηνός και στέλνει την απάντηση στην υπηρεσία τον Φεβρουάριο του 2015.
  • Δεν υπάρχει καμία αντίδραση των υπηρεσιών για τις απαντήσεις.
  • Εν τω μεταξύ στην εκδίκαση από το ΣτΕ της αναστολής των υλοτομιών τον Ιούνιο του 2015, η “antigold” πλευρά προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τα πορίσματα (που αφορούν Ολυμπιάδα και Μαντέμ Λάκκο) για να σταματήσει τις υλοτομίες στις Σκουριές (!!!). Το ΣτΕ απαντά ανάλογα και τονίζει πως «η διαπίστωση, κατά την υλοποίηση του έργου, υπερβάσεων και παραβιάσεων των αδειών και εγκρίσεων που έχουν χορηγηθεί για την κατασκευή και λειτουργία του έργου, μπορεί μεν να επιφέρουν τις προβλεπόμενες κατά νόμο κυρώσεις (πρόστιμα, κατεδαφίσεις κ.λπ.), δεν δύναται, ωστόσο, να αποτελέσουν λόγους ανακλήσεως των διοικητικών αυτών πράξεων»
  • Μετά την διαφαινόμενη απόρριψη από το ΣτΕ της απόφασης ανάκλησης αδειών των εργοταξίων του Αυγούστου του 2015, αρχίζουν από πλευράς Υπουργείου, της κας Ιγγλέζη και του «κινήματος», να διαρρέουν αναφορές για «πορίσματα-φωτιά που έρχονται να θάψουν την επένδυση»
  • Ξαφνικά, μετά από 8 μήνες σιωπής, εντελώς τυχαία χρονικά, οι υπηρεσίες των επιθεωρητών αποφασίζουν με μια πράξη «βεβαίωσης παράβασης», να απαντήσουν στην εταιρεία, δηλώνοντας πως δεν αποδέχονται τις απαντήσεις της, επιμένοντας στα δικά τους πορίσματα
  • Κατά την προσφιλή τακτική του αριστερού τύπου, το θέμα παίρνει διατάσεις ενόψει της αναμενόμενης οριστικής απόφασης του ΣτΕ για την ανάκλησης αδειών των εργοταξίων στα τέλη του Οκτώβρη.
  • Ο φιλοκυβερνητικός τύπος και τα άλλα φίλια ΜΜΕ ανακαλύπτουν ξαφνικά τα «πορίσματα-κόλαφος», δηλαδή την έκθεση του Ιανουαρίου 2015, η οποία όχι μόνο έχει απαντηθεί, αλλά και το ίδιο το ΣτΕ έχει αποφανθεί για το μέχρι που μπορεί να φτάσει η δικαιοδοσία της…

Από κει και πέρα βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Κατά τα άλλα όλοι σκίζουν τα ιμάτιά τους πως οι Σκουριές δεν χρησιμοποιούνται για πολιτικό παιχνίδι… Όλοι το καλό μας θέλουν, και το καλό του τόπου…