ΤΑ «ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ» ΩΣ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

DCIM100MEDIA

Έρχεται επιτέλους και «δένει το γλυκό»…

Το λέμε μήνες τώρα, αλλά οι εικασίες μας γίνονται σήμερα πραγματικότητα… Η antigold κινητικότητα των τελευταίων εβδομάδων ενόψει των κλήσεων για το δικαστήριο των κατηγορουμένων, κορυφώνεται.

Σήμερα η ΑΥΓΗ δημοσιεύει άρθρο σύμφωνα με το οποίο «Κάλπικες οι μελέτες της Ελληνικός Χρυσός», διότι από τα πορίσματα συνάγεται πως έχουν «επικίνδυνα κενά που ισοδυναμούν με απόκρυψη στοιχείων και κατ’ επέκταση στους περιβαλλοντικούς όρους που εγκρίθηκαν τον Ιούλιο του 2011 από το ΥΠΕΚΑ». Στην συνέχεια, και συντονισμένα, έρχεται και ο κατά παραγγελίαν αρθρογράφος του Τόλη, ο Ομότιμος Σαράντης και αναρτά άρθρο στο Παρατηρητήριο, σύμφωνα με το οποίο, αφού τα πορίσματα βγάζουν την εταιρεία «ένοχη», η ΜΠΕ είναι λάθος (!!!) και καλά έκαναν οι κατηγορούμενοι και τα έκαναν γης Μαδιάμ… Γι’ αυτό  παρακαλώ κύριοι δικαστές, αθωώστε τους ή τουλάχιστον ελαφρώστε τους την ποινή!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Θεωρούσα τον κο Δημητριάδη γραφικό, αλλά στα όρια της σοβαρότητας… Αποδεικνύεται πως έχει πουλήσει τη ψυχή του στον … Τόλη…

Προσέξτε παρακαλώ την συλλογιστική του που προσπαθεί να αναπτύξει:

«Το χειρότερο όμως -για την εταιρεία και για εμάς- που διαπιστώνουν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος είναι οτι η εταιρεία στην ΜΠΕ είχε κάνει λανθασμένο χαρακτηρισμό, ή απέκρυψε όπως κρίνεται πιθανότερο από τους επιθεωρητές, την επικινδυνότητα κάποιων από τα προϊόντα της.

[…] Από όλα τα παραπάνω εγείρεται όμως και ένα πολύ σοβαρό ερώτημα, νομικό και ηθικό. Πόσο ένοχοι μπορεί να θεωρηθούν οι αντισταθέντες στην «επένδυση» εκατοντάδες κάτοικοι της ανατολικής Χαλκιδικής που πρόκειται να δικαστούν, όταν σήμερα είναι πια βεβαιωμένο οτι ο αγώνας τους δεν ήταν χωρίς αιτία και οτι επαληθεύονται αυτοί μάλλον και όχι η εταιρεία και οι δικαστές του ΣτΕ. Τελικά δηλαδή, γιατί θα είναι αδικαιολόγητος ο ισχυρισμός τους στο δικαστήριο οτι ενήργησαν κατ” επιταγή των άρθρων 24 και 120 του Συντάγματος;

Οι κατηγορούμενοι δεν πήραν το νόμο στα χέρια τους. Υπάκουσαν σε μια υπέρτερη επιταγή που είναι η προστασία του τόπου τους και της υγείας των ίδιων και των παιδιών τους. Ίσως οι πράξεις τους να μην έγιναν in lege artis, αλλά άλλη δυνατότητα δεν τους είχε απομείνει. Η πολιτεία οφείλει να επέμβει με όποιο τρόπο έχει για να αποσυρθούν ή να ελαφρυνθούν σημαντικά οι κατηγορίες που τους βαρύνουν».

Όσο για τα άρθρα του Συντάγματος που επικαλείται ο Ομότιμος, είναι τα κάτωθι:

Αρθρο 24: (Προστασία του περιβάλλοντος): 1. Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός. Για τη διαφύλαξή του το Κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας.

Αρθρο 120: 4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Θα πρότεινα όχι μόνο να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι στις Σκουριές, αλλά να τους επιδοθεί και μετάλλιο ή εύφημος μνεία (ανάλογα με το πόσο βαριά είναι η κατηγορία για τον καθένα), διότι ως «πατριώτες» φρόντισαν για την εφαρμογή του Συντάγματος!!!

Να είμαστε σοβαροί, ε;