ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ & ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΓΓΛΕΖΗ

skouries2

Ο Υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος κος Πάνος Σκουρλέτης έδωσε συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στην εφημερίδα Αγορά, η οποία τη δημοσίευσε στο φύλλο του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου. Αναπόφευκτα, ανάμεσα στις άλλες ερωτήσεις, έγινε και η ερώτηση για τις Σκουριές:

Δημοσιογράφος: «Με τις Σκουριές τι θα γίνει τελικά; Πρόθεσή σας είναι να κλείσει ή να παραμείνει ανοικτή η επιχείρηση;»

Σκουρλέτης: «Ποτέ δεν είπε η κυβέρνηση ότι θέλει να κλείσει η επιχείρηση Ελληνικός Χρυσός. Εκείνο που περιμένουμε από την συγκεκριμένη εταιρεία είναι να τιμήσει την υπογραφή της και να υλοποιήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Ο ελληνικός λαός απαιτεί από την κυβέρνησή του να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον και τη νομιμότητα.»

Ουπς! Η κυβέρνηση μπορεί να μην είπε πως θέλει να διώξει την επένδυση, αλλά η κυβερνητική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ιγγλέζη το δηλώνει ξεκάθαρα σε κάθε ευκαιρία… Μάλιστα σε πρόσφατες δηλώσεις της «στο Κόκκινο», στις 1/10/2015  πανηγύριζε διότι το «κίνημα» θα καταφέρει να διώξει τη μόνη μεγάλη επένδυση που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. «Η υπόθεση (να κλείσει η επιχείρηση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές) βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, επιτέλους. Έχουμε μια κυβέρνηση που έκανε ανάκληση των αδειών..».

Ούτε εδώ δεν μπορεί να συντονιστεί αυτή η κυβέρνηση; Θα μας πει τι τελικά θέλει;