Ο ΤΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ… ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

ste542015

Διαβάστε τι βρήκε να πει το Παρατηρητήριο για την αναστολή της απόφασης Σκουρλέτη από το ΣτΕ. Ασυνάρτητες αιτιολογήσεις που καταλήγουν πάλι στην επίρριψη ευθυνών στο ΣτΕ, το οποίο είναι «κακό» όταν οι αποφάσεις του δεν βολεύουν το “κίνημα”…

«Το ζήτημα δηλαδή ανάγεται στα χρήματα! Τόσοι εργαζόμενοι (847) σε διαθεσιμότητα με το μισό μισθό (600 € για τους υπογείτες) επί ένα μήνα μας κάνει ένα συγκεκριμένο ποσό (περίπου μισό εκατομμύριο). Αντίθετα, δεν έγινε δυνατό να μπει ένα καρτελάκι τιμής στην καταστροφή που θα υποστεί το βουνό με άλλον ένα μήνα εντατικών εργασιών διότι, λέει η απόφαση, «το Δημόσιο δεν επικαλείται συγκεκριμένη περιβαλλοντική ή άλλη βλάβη από τη συνέχιση των εργασιών»! Ποια «βλάβη» να πρωτομετρήσει κανείς; Στο δάσος; Στη γη, στο νερό, στον αέρα; Σύμφωνα δηλαδή με την Επιτροπή Αναστολών, θα έπρεπε το Δημόσιο να έχει κάνει έναν ακριβή υπολογισμό ως εξής: τόσα δέντρα που θα κοπούν σε ένα μήνα επί τόσα ευρώ το κάθε δέντρο, συν τόσα χωματουργικά επί τόσα ευρώ το κυβικό, συν τόσα κυβικά νερού που θα αντληθούν και θα αχρηστευθούν, συν τόσα τσιμέντα που θα πέσουν στο άλλοτε παρθένο δάσος κ.λ.π. Μα είμαστε σοβαροί; Έπρεπε να έχει αποτιμηθεί η «βλάβη» οικονομικά, δηλαδή σε φράγκα, γιατί φαίνεται ότι μόνο αυτό καταλαβαίνουν οι ανώτατοι δικαστές μας. Να έχει υπολογιστεί η αξία του δέντρου, η αξία της γης και η αξία του νερού και να έχει βγει μια συνολική τιμή: τόσο αξίζει αυτό το οικοσύστημα. Τότε μόνο θα μας έκανε τη χάρη η Επιτροπή Αναστολών να ζυγίσει αυτή τη ζημία με τα μεροκάματα των υπαλλήλων της εταιρείας. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ, εμείς αυτό έχουμε να πούμε!»

Έχουμε προτρέψει πολλάκις τον κο Παπαγεωργίου να μην μιλάει διότι εκτίθεται… Μιλάει η απόφαση για «οικονομική αποτίμηση της βλάβης»; Απλά σημειώνει πως δεν έφερε στοιχεία το δημόσιο που να τεκμηριώνουν κάποια συγκεκριμένη περιβαλλοντική ή άλλη βλάβη από τη συνέχιση των εργασιών. (Και τι να φέρει; Τα έωλα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος;). Αλλά ο Τόλης στο λαϊκισμό και τη στρέβλωση των γεγονότων, είναι το νούμερο ένα… Προφέσορας….