ΟΙ ΠΑΣΙΟΝΑΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ

Kiev, Ukraine - February 21, 2012 - A logotype collection of well-known world brand's printed on paper. Include Google, Mc'Donald's, Nike, Coca-Cola, Facebook, Apple, Yahoo, Nikon, YouTube, Adidas, Amazon.com, Unilever, Twitter, Mastercard, Samsung, Canon and Starbuck's logos.

Η συνδικαλίστρια δημοσιογράφος Ματίνα Παπαχριστούδη, υποψήφια στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ με την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (!!!), και αρθρογράφος στο μπλογκ «Ελεύθερη Λαϊκή Αντιστασιακή Συσπείρωση»(!!!),  έχει βρει (δημοσιογραφική) στέγη στο… έγκυρο (το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;) περιοδικό HOT DOC, το οποίο έχοντας καταντήσει κάτι σαν την Espresso –της πολιτικής όμως ζωής–, προσπαθεί να πουλήσει κανένα φύλο, αλλά όπως βλέπω στις κυκλοφορίες των εντύπων, εις μάτην…

Έτσι, όπως πολλοί νεόκοποι δημοσιογραφίσκοι αποφάσισαν με την άνοδο ΣΥΡΙΖΑ να το ρίξουν στην «αγωνιστική» δημοσιογραφία, και το HOT DOC πουλάει φτηνή επανάσταση και ανύπαρκτα «σκάνδαλα»…

Σε άρθρο που στηλιτεύει την τακτική χορηγιών, έβαλε στο στόχαστρο την Eldorado Gold, την Coca Cola, και οποιαδήποτε επιχείρηση χαρακτηρίζεται ως «πολυεθνική»… Διαβάστε επιχειρηματολογία και δημοσιογραφικό λόγο:

«Η εκτεταμένη διαφημιστική καμπάνια της «Ελληνικός Χρυσός» σχεδόν στο σύνολο των εφημερίδων, των ραδιοφωνικών σταθμών και των ιντερνετικών sites δεν αποτελεί έκπληξη. Πρόκειται για την πάγια τακτική των επιχειρήσεων ώστε να προστατέψουν τα συμφέροντα τους έναντι της δημοσιογραφικής έρευνας και της αποκάλυψης. Η εταιρία του συγκροτήματος Μπόμπολα απλώς μπουκώνει με διαφημιστικά χρήματα τα ΜΜΕ για να μην τολμήσουν και γράψουν οτιδήποτε δεν συμφέρει την εταιρία. Μια γνωστή τακτική εδώ και δεκάδες χρόνια στον Τύπο.

Ειδικά για την «Ελληνική Χρυσός» ο στόχος είναι πρόδηλος μιας και δεν παράγει κάποιο προϊόν, που χρειάζεται να το διαθέσει στην αγορά, αγοράζει ωστόσο τη σιωπή και συναίνεση των ΜΜΕ.

Ούτε και η πρόσφατη διαφοροποίηση της διαφημιστικής τακτικής της Coca Cola εκπλήσσει. Η πολυεθνική, που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την αντι-καμπάνια των απολυμένων του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, έχει ρίξει το βάρος της διαφήμισης της σε χορηγίες και έμμεση τοποθέτηση προϊόντων. […]»

Να υποθέσω πως η Ματίνα δεν έχει βρει ακόμα χορηγό; Βοηθήστε ρε παιδιά….  Διότι όπως λέει και η ίδια, «βρισκόμαστε δυστυχώς σε κομβικό σημείο για τη δημοσιογραφία. Η εξαγορά έχει πάρει σχεδόν ολοκληρωτικά το πάνω χέρι και απαιτεί πλέον να εξαφανιστεί παντελώς από τον Τύπο και τα ΜΜΕ η όποια δημοσιογραφία ή ερευνητική δημοσιογραφία έχει απομείνει σε αυτά.»

Γεια σου ρε Παπαχριστούδη, με την «ερευνητική δημοσιογραφία»!!!!