O ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ #SKOURIES

 

stamatiou metallorihosΕκτός από σημαντικές ειδήσεις η δημοσιογραφική εκπομπή του Τάσου Τέλλογλου κατέγραψε και την σκληρή κοινωνική κατάσταση που βιώνει η μεγάλη μεταλλευτική κοινότητα της ΒΑ Χαλκιδικής και οι άνθρωποι της.

Γιατί είναι μόνο μόνο το φάσμα της ανεργίας με το οποίο έχει βρεθεί αντιμέτωπος ο εργατόκοσμος της ΒΑ Χαλκιδικής, αλλά και η ιδεολογική εμμονή και η αδιαλλαξία των “antigold” που τους ωθεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Αμιγώς ρατσιστικές για να είμαστε πιο ακριβείς, για τις οποίες ποτέ δεν μπήκαν στη διαδικασία να ζητήσουν μια δημόσια συγνώμη. Ούτε για την πρακτική, ούτε για τα ψέματα τους, ενώ συνεχίζουν να προκαλούν παριστάνοντας πως δεν τρέχει τίποτα…

Η ανθρώπινη ιστορία που έφερε στο φως  η εκπομπή “Αρχαία Σκουριά: Τα πολιτικά διλήμματα μιας ξένης επένδυσης” του μεταλλωρύχοι Νίκου Σταματίου είναι ίσως η πλέον χαρακτηριστική απόδειξη των όσων αναφέρουμε.

Ο ίδιος ήταν ιδιοκτήτης αλιευτικού σκάφους στα Ν. Ρόδα. Η κρίση και η αναδουλειά τον οδήγησαν στην πτώχευση. Για να ζήσει την πολυμελή οικογένεια του χωρίς να αναγκαστεί να μεταναστεύσει έκανε αίτηση στα μεταλλεία. Μόνο που τόλμησε να κάνει αίτηση για πρόσληψη στα μεταλλεία ξεκίνησε το μεγαλύτερο μαρτύριο του.

Άρχισε ένας ανελέητος κοινωνικός διωγμός κυριολεκτικά  και όχι μεταφορικά. Η γυναίκα του απολύθηκε από το ξενοδοχείο που εργαζόταν. Τα παιδιά του καθημερινά πέρα από την κοινωνική απομόνωση έπεφταν και θύματα εκφοβισμού. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ο ίδιος αποφάσισε να φύγει από το χωριό του και να πάει να μείνει στο Στρατώνι, όταν προσελήφθη στα μεταλλεία.

Για αυτές τις αρρωστημένες καταστάσεις κάποιοι Μαδεμοχωρίτες πείστηκαν από τον “ενωτικό” προεκλογικό λόγο του Γιάννη Μίχου και τον ψήφισαν…

Για να ακούνε σήμερα τον αντικαταστάτη του να τους λέει ότι τον κοινωνικό εμφύλιο τον προκαλούν οι εταιρείες, ενώ ο ίδιος και οι “antigold”υποστηρικτές δεν έχουν καμία ευθύνη στο εμφυλιακό κλίμα που έχει εδραιωθεί.

Δείτε εδώ την ιστορία του Νίκου Σταματίου είναι στο 25ο λεπτό του βίντεο. Όσοι δεν παρακολουθήσατε την εκπομπή αξίζει να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας.

ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 30/09/2015