ΥΠΟΓΕΙΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ

STOES-OLYMP-20150525-087

Οι μεταλλωρύχοι με μια ανακοίνωσή τους απευθύνονται προς τον πολιτικό κόσμο της χώρας ανεξαρτήτως αποχρώσεων και απαιτούν: «Ήρθε η ώρα ο ΑΓΩΝΑΣ μας να σταματήσει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και να γίνει η βάση για την οριστική λύση για το μέλλον του τόπου μας». Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Μετά από πολιτικές δηλώσεις και πολιτικές συζητήσεις για τα Μεταλλεία και τους μεταλλωρύχους που ξαναφουντώνουν, Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι:

  1. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ήταν, είναι και θα είναι ΥΠΕΡΑΝΩ πολιτικής και έτσι θα παραμείνει
  2. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να πάρουμε μέρος σε καμία πολιτική κούρσα και δεν θα αφήσουμε ο αγώνας μας να χρησιμοποιηθεί σε καμία αντιπαράθεση

ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ. ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ η δουλειά μας, το μέλλον μας, και το μέλλον της περιοχής μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι μόλις χθες και αποκλειστικά χάρη στον δίκαιο αγώνα μας επιστρέψαμε στις δουλειές μας, και επιστρέψαμε με προσωρινή απόφαση του ΣτΕ.

Ας μην ξεχνάμε ότι μετά από 1,5 μήνα ΑΓΩΝΑ στους δρόμους, στις στοές, στα εργοτάξια, στα χωριά μας, η δικαίωση δεν ήρθε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ήρθε για άλλη μια φορά από το ΣτΕ και μας δίνει το πάτημα για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ τον πολιτικό κόσμο της χώρας, να πάρει ξεκάθαρες θέσεις για μας, για το μέλλον της περιοχής μας και για το αν τελικά σε αυτήν την χώρα θέλουμε ή όχι να έχουμε μεταλλευτική ανάπτυξη. Και αυτό περιμένουμε και από τις πολιτικές δυνάμεις και από το Κράτος και από τους αρμόδιους φορείς.

Να έρθουν στα Μεταλλεία. Να ενημερωθούν για μας και το έργο μας και να δρομολογήσουν την οριστική και ουσιαστική λύση, για το καλύτερο όλων μας.

Σωματείο Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας

Ο πρόεδρος, Χρήστος Ζαφειρούδας, Ο Γεν. Γραμματέας, Γιάννης Μάλαμας»