ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ & ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ

ΝΙκαραγουα

Για να μαθαίνουν οι νέοι δημοσιογράφοι πως στήνεται μια προπαγάνδα με… πενιχρά μέσα. Διαβάστε «είδηση» από την σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών:

«Νικαράγουα: Βρείτε τις ομοιότητες και τις διαφορές: μεταλλωρύχοι σε ορυχεία χρυσού απεργούν επί δύο εβδομάδες ενάντια στην καναδική εταιρεία B2Gold επειδή απέλυσε συνδικαλιστές συναδέλφους τους. Οταν τα ΜΑΤ επιχείρησαν να διαλύσουν τα οδοφράγματα των απεργών, ξέσπασαν συγκρούσεις. Παρατηρώντας τις διαθέσεις και τη σωματική διάπλαση των μεταλλωρύχων, δεν ξέρω γιατί, αλλά έχω την αίσθηση ότι τις ασπίδες των ΜΑΤ που κρατάνε δεν είναι επειδή τις ζήτησαν ευγενικά από τους αστυνομικούς κι αυτοί τους τις έδωσαν.»

Πετάμε ένα υπονοούμενο «βρείτε τις ομοιότητες και τις διαφορές» και αφήνουμε τον αναγνώστη με την φαντασία του να κάνει τους συνειρμούς του… Βέβαια δεν υπάρχει καμιά ομοιότητα, μόνο διαφορές. Και για του λόγου το αληθές βάλτε δίπλα στην φωτογραφία της εφημερίδας μια από διαδήλωση των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας…

Αντίθετα υπάρχει μεγάλη ομοιότητα στην αντιμετώπιση του θέματος από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα με την αντιμετώπιση από το antigold «κίνημα»….