ΙΔΟΥ Η ΦΙΛΟΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΙΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ!!!

tsipras-650

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε κινητικότητα από πλευράς του Μεγάρου Μαξίμου για την πραγματοποίηση συνάντησης με το διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold Paul Wright που βρέθηκε, χθες, στην Αθήνα. Αυτό σε μία συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να προσελκύσει μεγάλες ξένες επενδύσεις, επιχειρώντας να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα σχετικά με τις “business” στην Ελλάδα. Αλλά και όταν η οικονομική διπλωματία θα έπρεπε να αποτελεί το “φόρτε” του Μεγάρου Μαξίμου που θα συναντηθεί σήμερα και αύριο με τον Γάλλο πρόεδρο François Hollande.

Και, άλλωστε, η συνάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον ισχυρό άνδρα της Eldorado Gold που αποτελεί έναν από τους μεγάλους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα, θα ήταν, μάλλον, επιβεβλημένη προκειμένου να “σπάσει” το ψυχροπολεμικό κλίμα που δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες μεταξύ των δύο πλευρών. Και να εμπεδωθεί η φιλοεπενδυτική στροφή που επιδιώκει η κυβέρνηση.

Όλα αυτά όταν ο πρωθυπουργός συναντήθηκε, χθες, με τις ακτιβίστριες που τάσσονται κατά της μεγαλύτερης ξένης επένδυσης στον ελληνικό ορυκτό πλούτο και τις οποίες διαβεβαίωσε ότι η θέση της κυβέρνησης για το έργου προϋπολογισμού 1 δισ. δολαρίων δεν έχει αλλάξει.

Πάντως, τη στάση που θα πρέπει να υιοθετήσει το κυβερνητικό επιτελείο ως προς τους ξένους επενδυτές, υπέδειξε, για μία ακόμη φορά, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων που, όπως πληροφορείται το Capital.gr, είχε μακρά συνάντηση, χθες, με τον Paul Wright. Στο πλαίσιο των επαφών αυτών, ο ΣΕΒ κατέστησε σαφές ότι ασπάζεται με τους Καναδούς το όραμα της ανάπτυξης, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της στενής συνεργασίας με τους ξένους επενδυτές.

ΠΗΓΗ: capital.gr