Η «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΩΝ»

efim-syn

Σε άρθρο του Ν. Φωτόπουλου της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο τίτλος είναι «Επιστήμονες εξηγούν γιατί η εξόρυξη χρυσού σημαίνει καταστροφή», αλλά το άρθρο αναφέρεται στην antigold εκδήλωση όπου μέλη του SOS Χαλκιδική ανέλυσαν τα πορίσματα των επιθεωρητών που αφορούν το Μαντέμ Λάκκο και την Ολυμπιάδα και βέβαια καμία σχέση δεν έχουν με την εξόρυξη χρυσού!!!

Αλλά η άγνοια (ή μήπως προπαγάνδα), δεν σταματάει εδώ. Για την εικονογράφηση του άρθρου χρησιμοποιείται η γνωστή φωτογραφία-απάτη, που το 2013 μας έδειξε «πόσο ρυπάινει η επένδυση στις Σκουριές», ενώ πρόκειται για αεροφωτογραφία από το Στρατώνι, με λάσπη στη θάλασσα που κατέβασε η πρόσφατη νεροποντή!!!

Η φωτογραφία είναι του 2010, μετά από μια θεομηνία που έπληξε την περιοχή. Όπως αντιγράφω από δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» της 12ης Φεβρουαρίου 2010 «Μετά από μία άνευ προηγουμένου νεροποντή, ολόκληρο σχεδόν το νοτιοανατολικό τμήμα του νομού Χαλκιδικής «πνίγηκε» από τα ορμητικά νερά, δεκάδες κατοικίες και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν πολλά σημεία του οδικού δικτύου υπέστησαν καταστροφές, με αποτέλεσμα να αποκοπεί η πρόσβαση σε ένα μεγάλο κομμάτι του νομού».

Αυτά, για να ξέρουμε τι διαβάζουμε….