Η ΑΥΓΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ

STOES-OLYMP-20150525-085

Διαβάζω προσεκτικά την σημερινή ΑΥΓΗ και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει την χθεσινή απόφαση προσωρινής άρσης της απόφασης Σκουρλέτη. Εκτός του ότι η λέξη «προσωρινή» επαναλαμβάνεται πολλάκις, υπάρχει και το εξής απίθανο απόσπασμα:

«Συγκρατημένη από την έκβαση της συζήτησης στο ΣτΕ εμφανίζεται η πλευρά των κατοίκων, που αισιοδοξεί ωστόσο ότι αυτή τη φορά δεν θα δικαιωθούν εταιρεία και μεταλλωρύχοι. Στον αντίποδα της θετικής εκτίμησης, υπάρχει βέβαια η αρνητική παράδοση, με συνεχόμενες αποκαρδιωτικές αποφάσεις για άλλες υποθέσεις εις βάρος του κινήματος και των διεκδικήσεών του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιφυλάξεις.»

Ποτέ δεν μας έχουν εξηγήσει οι εφημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ ποιοι επιτέλους είναι αυτοί οι «κάτοικοι» που «αισιοδοξούν πως δεν θα δικαιωθούν εταιρεία και μεταλλωρύχοι»… Χθες, σε μια αυθόρμητη εκτόνωση μετά από ενάμιση μήνα αγωνίας τα Μαδεμοχώρια κάηκαν από τα γλέντια και τις χαρές… (Αν και καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι…).

Μέχρι πότε θα μείνουν κολλημένοι στην αριστερή ιδεοληψία «το δίκαιο είναι η δικιά μας άποψη»; Πότε θα βγάλουν τις παρωπίδες να κοιτάξουν και λίγο γύρω τους; Και πότε θα αποφασίσουν να παραδεχθούν πως είναι κι αυτοί άνθρωποι και οι άνθρωποι κάνουν λάθη;