ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΝΑ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ

x7vAs6znu1g6BkTdJqJ30.jpg.pagespeed.ic.Na9SWQnsTk

Μετά την επίσκεψη της υποψήφιας βουλευτή του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου και στελέχη του Ποταμιού στα μεταλλεία χρυσού στην Ολυμπιάδα, και στις στοές, αναρτήθηκε η κάτωθι ανακοίνωση στο site του Ποταμιού:

«Η Χριστίνα Ταχιάου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στα μεταλλεία αλλά και τους μεταλλωρύχους που για 12η ημέρα παραμένουν κλεισμένοι στην στοά, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος ως υπουργός ΠΑΠΕΝ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανακάλεσε ξαφνικά την άδεια λειτουργίας της εταιρείας εξόρυξης, με αποτέλεσμα να τεθούν σε διαθεσιμότητα αλλά και να απολυθούν περισσότεροι από 1700 εργαζόμενοι.

“Το Ποτάμι ζητά να τηρηθεί η νομιμότητα και να γίνουν σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις. Δεν μπορεί η κοινωνία της Χαλκιδικής να κρατείται όμηρος κομματικών σκοπιμοτήτων. Πρέπει να μπει ένα τέλος σ’ αυτήν την παράλογη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή” τόνισε η Χριστίνα Ταχιάου μιλώντας με τους μεταλλωρύχους.

Η υποψήφια βουλευτής του Ποταμιού ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την παρέμβαση του επικεφαλής του κινήματος Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό υπουργό ΠΑΠΕΝ λέγοντας ότι η τήρηση της νομιμότητας θα πρέπει να είναι αυτονόητη σε μια ευρωπαϊκή χώρα, καθώς και ότι το δικαίωμα στην εργασία θα πρέπει να συνδυάζεται με την προστασία του περιβάλλοντος, όμως αυτό είναι ένα γεγονός που θα το κρίνουν τα όργανα της Πολιτείας και όχι οι κομματικές επιτροπές που υπερασπίζονται μόνο τις συντεχνίες.

“Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι στην πλάτη χιλιάδων ανθρώπων που αγωνιούν για το μέλλον τους, έχει στηθεί ένα πολιτικό παιχνίδι με μόνο στόχο να εξυπηρετηθούν κομματικές σκοπιμότητες. Τα όργανα της Πολιτείας πρέπει να είναι αρμόδια να κρίνουν την επένδυση και όχι οι υπουργοί” υπογράμμισε η Χριστίνα Ταχιάου τόνισε την ανάγκη να δοθεί τέλος στην άδικη κατάσταση που “εντέχνως” δημιούργησαν οι κομματικοί μηχανισμοί και δίχασαν την κοινωνία της Χαλκιδικής.»