ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

 

PLINTIRIO-20150525-079Την μηχανική επάρκεια και τεχνική αρτιότητα του έργου της Ελληνικός Χρυσός στο μεταλλευτικό κοιτασματολογικό δυναμικό της ΒΑ Χαλκιδικής εκθείασε ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της εταιρείας Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της “Εγνατία τηλεόραση”.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για το γεγονός ότι Έλληνες μηχανικοί έχουμε σχεδιάσει ένα έργο που δεν αφήνει καμία μη αναστρέψιμη επίπτωση στο περιβάλλον. Και εδώ είναι το μείζον ζήτημα και ικανότητα μας να πείσουμε την κυβέρνηση ότι αυτό δεν το εννοούμε σχεδιαστικά, αλλά το υλοποιούμε κιόλας» τόνισε ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην συνάντηση που είναι να γίνει αύριο το μεσημέρι με τον Πάνο Σκουρλέτη και εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στο ΥΠΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός σημείωσε ότι η εταιρεία επιθυμεί τον αυστηρό και διαρκή έλεγχο της πολιτείας στα εργοτάξια της: «Να μας αφήσουν να δουλέψουμε όμως. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν επενδύσει σε εμάς και θέλουν να εργαστούν».

Ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος ρωτήθηκε αν είναι δυνατόν μέσα σ’ ένα πνεύμα καλής θέλησης με την κυβέρνηση να γίνει αναστολή των διαθεσιμοτήτων στους εργαζόμενους «Αυτό προϋποθέτει ότι επιτρέπεται η επανέναρξη των εργασιών μας» απάντησε και συνέχισε «Δυστυχώς αυτό δεν μας προκύπτει από πουθενά μέχρι στιγμής. Εκκρεμεί μια προσφυγή μας στο τμήμα αναστολών του ΣτΕ που δεν είμαστε σε θέση και κανείς δεν είναι σε θέση να προδικάσει την απόφαση του δικαστηρίου και η κύρια προσφυγή μας που είναι να συζητηθεί στην ολομέλεια στις 2 Οκτωβρίου.»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δηλώσεις του στο βίντεο εδώ.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 28/09/2015]