ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΠΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΤΟ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ” ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΕΡΙΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ… ΑΝΑΣΤΑΣΗ

unnamed

Την δική τους μάχη συνεχίζουν να δίνουν για 3ο εικοσιτετράωρο στην Αθήνα οι 40 μεταλλωρύχοι της ΒΑ Χαλκιδικής που έχουν κατασκηνώσει από προχθές έξω από το ΥΠΑΠΕΝ.

Ζητούν την επαναλειτουργία των μεταλλείων Κασσάνδρας έτσι ώστε να σταματήσει αυτός ο εφιάλτης της επαπειλούμενης ανεργίας και να επιστρέψουν στις εργασίες τους μαζί με ακόμη 2.000 συναδέλφους τους.

Άναψαν κεριά και σχημάτισαν τη λέξη μεταλλωρύχος έξω από το υπουργείο, λένε συνθήματα, τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή» και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την οριστική και αμετάκλητη δικαίωση του. (Δείτε βίντεο εδώ)

Την ίδια ώρα, οι συνάδελφοί τους συνεχίζουν τον αγώνα τους κλεισμένοι στη στοά 59 στην Ολυμπιάδα, ενώ άρχισαν και καταλήψεις σε κοινοτικά καταστήματα του Δήμου Αριστοτέλη από κατοίκους των Μαδεμοχωρίων ως ένδειξη συμπαράστασης.

Επίσης, με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν στο ΣτΕ οι διαδικασίες για την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά την αναστολή της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, με απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη.

Η κύρια προσφυγή της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και των σωματείων των εργαζομένων, που στρέφονται κατά της αναστολής λειτουργίας των μεταλλείων, θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 2 Οκτωβρίου.

Ακόμη, στο πλαίσιο της αίτησης για «πάγωμα» της αναστολής λειτουργίας που έχουν καταθέσει η εταιρεία και τα σωματεία, ο προεδρεύων του ΣτΕ κάλεσε για την 15η Σεπτεμβρίου, σε ακρόαση τα εμπλεκόμενα μέρη.

ΠΗΓΗ: newsit.gr, www.tovima.gr, ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr, politesaristoteli.blogspot, 10/09/2015